Tren plin cu motorină, deraiat la Braşov. Trafic feroviar, BLOCAT. VIDEO

Accident grav la Braşov, după ce un tren a deraiat. Traficul feroviar este blocat în totalitate, iar reparațiile pot dura câteva zile, susţine prefectul judeţului Braşov. Calea ferată este efectivă ruptă în zona unde au deraiat vagoanele.

RomaniaTV.net
19 nov. 2015, 04:37

Circulația feroviară între Brașov și Sighișoara este oprită după ce un tren de marfă a deraiat, joi dimineaţă, între localitățile Racoș și Rupea din județul Brașov.

Șeful Inspectoratului Județean de Urgență ISU Brașov, Stelian Rechițean, a declarat pentru Agerpres că o garnitură formată de 33 de vagoane încărcate cu motorină a deraiat în cursul nopții.

„Din cele 33 de vagoane din garnitură, șapte au deraiat, din care cinci s-au răsturnat, iar din două curge motorină pe la găurile de umplere. Nu s-au înregistrat victime. Am folosit materiale absorbante pentru motorina scursă din vagoane. Se așteaptă o macara de mare tonaj pentru a ridica vagoanele deraiate. De asemenea, precizez că nu există risc pentru a se produce incendiu”, a spus Rechițean.

Șeful ISU a mai afirmat că pompierii vor rămâne în zonă până la ridicarea vagoanelor răsturnate.

Prefectul judeţului Brașov, Mihai Mohaci, susţine că reparaţiile pot dura câteva zile.

„Se încearcă în mod operativ să se degajeze calea ferată. După părerea mea va dura câteva zile. Este distrusă calea ferată. Cei de la CFR sunt acolo și vor debloca calea cealaltă, pentru că e dublă, dar după ce se curăță. Până nu se scoate motorina rămasă în cisternă și se elimină vagoanele răsturnate nu se poate da drumul celeilalte”, a declarat Mihai Mohaci, prefectul Brașov.