Un bărbat căsătorit şi cu 2 copii şi-a dat foc la casă după care s-a sinucis. Gestul extrem, inexplicabil, spun vecinii

Un bărbat de 44 de ani din localitate bistriţeană Mureşenii Bârgăului a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei pe care a incendiat-o în dimineaţa zilei de vineri, 2 martie. 

02 mart. 2018, 14:43
Un bărbat căsătorit şi cu 2 copii şi-a dat foc la casă după care s-a sinucis. Gestul extrem, inexplicabil, spun vecinii

Pompierii chemaţi să stingă focul au ajuns cu greu la casa incendiată de proprietarul de 44 de ani, situată în vârful unui deal, scrie adevarul.ro.

Bărbatul a fost găsit mort într-o anexă a locuinţei, unde acesta s-a spânzurat după ce dăduse foc casei. Acesta se spânzurase de o grindă dintr-o altă clădire învecinată celei pe care a aprins-o. Descoperirea macabră a fost făcută de cumnatul bărbatului, care a dat alarma. 

Citeşte şi Doi copii, salvaţi în ultima clipă dintr-o casă cuprinsă de flăcări. Un poliţist aflat în timpul liber a intrat după ei în foc

Soţia bărbatului era la serviciu, iar copiii cuplului, o fată de 14 ani şi un băiat în vârstă de 16 ani, elevi la liceu, erau, la rândul lor, plecaţi de acasă.

„Animalele au fost evacuate de săteni înainte să ajungă echipajele de intervenţie. La locul indicat au fost direcţionate 4 echipaje de stingere cu autospeciale de intervenţie ( trei acţionează pentru stingere, iar o autospecială le alimentează). Din cauza drumului impracticabil – gheaţă, zăpadă – autospecialele au putut ajunge doar la aproximativ 200 – 300 de metri de locul incendiului, fiind necesar un dispozitiv de furtunuri pentru a interveni cu apă. În casă de locuit, amplasată în apropierea anexelor afectate, echipajele de intervenţie ale pompierilor şi poliţiştii au găsit un bărbat decedat. Echipajul de terapie intensivă SMURD a fost nevoit să declare decesul. Pompierii militari ( de la Garda de Intervenţie Prundu Bârgăului, respectiv Detaşamentul de Pompieri Bistriţa) au acţionat pentru localizarea incendiului şi pentru a împiedica extinderea acestuia la casă în care a fost găsit bărbatul (imobilele erau amplasate la distanţă mică unul faţă de celălalt)”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa.

Gestul bărbatului este cu atât mai greu de înţeles cu cât acesta nu avusese niciun conflict cu nimeni în ultima perioadă. De câţiva ani buni, acesta avea probleme în cuplu, despărţindu-se de mai multe ori de soţie. În ultima vreme, însă nu au fost probleme.

Vecinii bărbatului spun că acesta avea grave probleme cu alcoolul, fiind, cel mai probabil, sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul în care a dat foc casei. Aceasta aparţinea cumnatei sale, la magazinul căreia şi muncea soţia victimei.