Un militar NATO a fost ucis în urma atacului din capitala afgană Kabul

Un convoi militar a fost vizat, joi, de către un atacator sinucigaş în capitala afgană Kabul, iar un militar NATO a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi, relatează site-ul BBC News.

04 aug. 2017, 05:17
Un militar NATO a fost ucis în urma atacului din capitala afgană Kabul

Un nou atac la Kabul. Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Nord-Atlantice, explozia a avut loc atunci când o patrulă comună cu armata afgană a fost ţinta unui „dispozitiv exploziv improvizat purtat de o persoană”.

Cei cinci militari răniţi se află în stare stabilă şi primesc îngrijri medicale la un spital militar american de pe aerodromul Bagram. Totodată, trei civili şi-au pierdut viaţa în urma atacului cu bombă care a avut loc în districtul Qarabagh.

Puterea tot mai mare a talibanilor şi a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Qarabagh este o sursă majoră de îngrijorare pentru forţele NATO care se află în regiunea Bagram. Din cauza situaţiei precare, preşedintele american Donald Trump analizează posibilitatea de a creşte numărul de trupe americane dislocate în Afganistan.

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite, în prima jumătate a anului 2017 au murit în Afganistan peste 1.650 de civili, dintre care aproximativ 20% în Kabul.

La sfârşitul lunii mai, peste 150 de oameni au murit în urma unei explozii în centrul capitalei Kabul, reprezentând cel mai sângeros eveniment din ultimii 16 ani din Afganistan.