Un nou scandal sexual în Biserica Română. Stareţul Mănăstirii Prislop, discuţii cu conţinut homosexual

Stareţul Mănăstirii Prislop, judeţul Maramureş, părintele Celestin Ceuşan, a fost eliberat din funcţie şi mutat disciplinar la altă mănăstire după apariţia unei discuţii cu conţinut homosexual pe o reţea de socializare între acesta şi un fost călugăr.

20 iul. 2017, 11:08
Un nou scandal sexual în Biserica Română. Stareţul Mănăstirii Prislop, discuţii cu conţinut homosexual

O ancheta este în desfăşurare la Mănăstirea Prislop.

„Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului că fostul părinte stareţ al Mănăstirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de către autorităţile bisericeşti de la Baia Mare şi s-a decis scoaterea lui din mănăstire, i s-a luat atribuţia de stareţ, a rămas simplu monah, şi a fost mutat disciplinar la o altă mănăstire. Părintele Celestin a recunoscut că a fost implicat în acel dialog incriminatoriu pentru el. E un început de anchetă, cercetarea continuă şi dacă se adună şi alte probe agravante împotriva sa, pedeapsa poate să meargă până la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul în care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sancţiunea finală nu s-a dat, urmează”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Vezi si: Preotul Cristian Pomohaci, oprit de la oficierea slujbei pentru 30 de zile UPDATE

Sancţiunea în cazul fostului stareţ de la Mănăstirea Prislop a fost dată după ce în presă a apărut o discuţie cu conţinut homosexual purtată de acesta pe o reţea de socializare cu un fost călugăr.

Potrivit Mediafax, în cazul în care împotriva părintelui Celestin se vor aduce probe agravante, acesta ar putea fi caterisit.

Citeşte şi: Relaţii intime la mănăstire! Un călugar din Cluj a lăsat gravidă o enoriaş