Un român a inventat dispozitivul care reduce semnificativ FACTURA LA GAZE

Tânărul inventator român Bogdan Dobrică a conceput un dispozitiv care reduce semnificativ factura la gaz. Simularea introducerii dispozitivului în toate blocurile de locuințe din București, care folosesc centrale individuale de apartament, în perioada 1 ianuarie 2014-28 februarie 2014, arată o scădere a costurilor cu gazele naturale cu un minimum de 19,78 milioane de euro față de costurile înregistrate pentru respectiva perioadă.

23 apr. 2014, 11:31
Un român a inventat dispozitivul care reduce semnificativ FACTURA LA GAZE

Dispozitivul funcționează cu senzori de temperatură wireless, dar este conectat și la internet și la alte baze de date, astfel încât poate stabili cu exactitate funcțiile de transfer termic sau eficiența izolației existente, astfel încât poate regla o temperatură constantă, reduce riscul apariției igrasiei sau a umidității și, mai ales, reduce facturile la gaze cu până la 30%, potrivit inventatorului, scrie ro.stiri.yahoo.com.

Citeşte şi Preţul gazelor pentru populaţie va creşte în acest an cu 8%

 

„Îmbinând concepte inovatoare derivate din Teoria Jocurilor dezvoltată de John Nash – laureat Nobel și protagonistul filmului „A beautiful mind”, Termnet-Sistemul Inteligent Integrat de Control al Centralelor Termice Individuale din blocurile de locuințe permite reducerea consumului de energie cu un procent de 15 până la 30% față de soluțiile comerciale disponibile pe piață, fără a afecta în niciun fel gradul de confort al locuințelor, ales individual de fiecare locatar”, a afirmat Bogdan Dobrică.

Cercetătorul român a lucrat o perioadă de peste trei ani, pentru a-și pune invenția în practică.

Citeşte şi Cum încearcă companiile de gaz să îi fure pe români. Vezi ce factură umflată a primit acasă un craiovean VIDEO

Dispozitivul inteligent colectează informații atât prin intermediul senzorilor de temperatură wireless, cât și din surse externe de date pentru a stabili proprietățile termice ale anvelopei blocului de locuințe, a funcțiilor de transfer termic între apartamente și a eficienței izolației termice existente, totul pentru a crește eficiența încălzirii și stabilirii confortului termic.