Un weekend cu vreme de vară, în aproape toată ţara VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Dupムo noapte în care în depresiuni s-au atins și doar un grad-două, iatムcムsoarele de peste zi urcă iar mercurul în termometre la valori de vară. Ne bucurăm, așadar, de o vreme frumoasă în aproape toată țara.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 15:59
Un weekend cu vreme de vară, în aproape toată ţara VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Nori sunt puțini, aproape că lipsesc din zonele sudice și vestice. Doar prin nord și nord-est strâng temporar rândurile însă meteorologii prognozează numai izolat ploi slabe. Vântul nu devine supărător în nicio zonă a țării, iar maximele prognozate pleacă de la 21 grade în nordul Moldovei și ajung la 32 grade în, sud, în Lunca Dunării.

Și bucureștenii sunt răsfățați în prima zi de weekend de un soare generos, dar și de un aer ușor mai cald, așa că după amiază termometrele vor arăta valori ușor mai mari decât normalul termic al datei din calendar- 29, 30 grade, timp în care vântul suflă plăcut, așa că va fi o zi perfectă pentru orice activitate în aer liber.

Weekendul este foarte plăcut la munte, unde vremea va fi predominant frumoasă, cu nori puțini și vânt potrivit. Sâmbătă, doar prin nordul Carpaților Orientali se adună nori ce lasă câteva ploi slabe. După o dimineață racoroasă temperaturile cresc ușor și ajung la 19 grade la Stâna de Vale, 18 la Păltiniș și la Predeal și 16 la Semenic și la Sinaia cota 1500.

Pe litoral, vremea va fi mai bună de la o zi la altă în acest weekend, așa că puteți să profitați de plajă și soare la final de sezon. Cerul va fi mai mult senin vântul nu trece de moderat iar maximele vor în general între 23 și 26 grade. Apa mării are în apropiarea țărmului între 21 și 23 grade.

În centru, vremea e mai frumoasă dar și mai caldă decât vineri, cu soare aproape nestingherit de nori și maxime ușor peste cele normnale, 23, 24 grade în depresiunile intramontane și până la 28 grade în sud-vestul Transilvaniei.

În nord-vest își fac drum pe cer câțiva nori pe cer, dar fără nicio șansă de ploaie.  Vremea se încălzește ușor și meteorologii prognozeza maxime de 25, 26 grade în Maramureș și 27 în nordul Crisanei, la Oradea. 

Vara revine în vest, unde radiația solară intensă și aerul mai cald ce vine dinspre centrul și sudul continentului aduc mercurul din termometre până la maxime cu 3,4 grade peste cele normale, 28 grade la Arad și 29 la Timișoara.

În Oltenia, după o dimineață cam răcoroasă soarele se impune autoritar în peisajul meteorolgoic al zilei. Norii nu se arată pe cer și vremea se încălzește peste normalul perioadei, chiar până la pragul zilelor tropicale în sud, 29 grade vor fi la Tg Jiu, 30 grade Craiova și 31 în Luncă Dunării. 

În centrul și în vestul Munteniei vreme foarte frumoasă și ușor mai caldă decât vineri, cu cer mai mult senin și maxime peste pragul zilor de căra, până la 28 grade în Pitești, 29 în Buzău și 31 la Alexandria. 

Vremea frumoasă nu ocoleşte sud-estul, însă pe litoral și în deltă e mai răcoare, chiar dacă soarele e foarte generos. 28 grade la Călărași, 26 la Tulcea și 25 la Constanța.
 
Duminică, soarele foarte generos în aproape toată țara și aerul mai cald ce vine dinspre vest și sud-vest vor aduce maxime ce caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi mai mult senin și doar în nordul extrem sunt ceva nori de luat în semăna, însă nicio șansa de ploaie. Vântul suflă mai alert în est și la munte, fără să ne deranjeze însă. Maximele prognozate de către meteorologi se vor situa în general între 22 grade pe litoral și 32 grade în Banat unde la amiază e o adevărată zi de vară. 

În Capitală, ziua de duminică începe cu o vreme racoroasă, apoi însă, sub impulsul soarelui aproape nestingherit de nori pe cer și unui aer tot mai cald dinspre sud-vest, temperatura crește hotărât până spre 30, 31 grade, adică ajungem și poate chiar trecem pragul unei zile tropicale.

Începem săptămâna viitoare cu încă o zi cu vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal la finalul primei decade a lunii septembrie. Norii decorează semnificativ cerul doar prin nord-estul țării, în rest soarele domină autoritar peisajul meteorologic și ne oferă o zi excelentă. Vântul e o idee mai sprinten doar în sudul Banatului. Maximele trec de mediile climatologice în aproape toată țara și vorbim depsre valori cde la 20 grade în Deltă Dunării până la 31 grade în Câmpia de vest. 

Și în Capitală prima zi a săptămânii viitoare aduce vreme frumoasă, cu cer senin și vânt domol, cel mult moderat. De la 14, 16 grade în zori mercurul din termometre ajunge la maxime în jur de 28 grade, ușor peste media climatolgică a datei din calendar.

Marți vremea rămâne nu doar frumoasă, cu cerul mai mult senin, ci și caldă pentru această data în cea mai mare parte a țării. Maximele vor fi în general între 21 și 32 grade. Cel mai cald va fi de acesat data în vest, în nord-vest și în centru, cu până la 6,7 grade peste normalul termic al datei din calendar. Până aproape de finaulu săptămânii vremea rămâne mai caldă decât în mod obișnuit în mai toată țara și în general frumoasă, cu excepția regiunilor vestice și nordice, unde de joi seară crește probabilitatea pentru averse.