Scandal pe candidatura lui Piedone. Victimele din Colectiv se simt UMILITE VIDEO

Victimele de la Colectiv au făcut mărturii cutremurătoarea în timpul procesului în care cer anularea candidaturii. "Am fost profund afectat psihic de candidatură", spunea unul dintre răniţi. Aceştia susţin că avocaţii trimişi în instanţă de Piedone ar fi cerut judecătorilor ca victimele să plătească toate cheltuielile cu apărătorii. Duminică, o instanţă din cadrul Judecătoriei Sector 6 a decis că Piedone rămâne în cursa pentru Primăria Sector 4 şi a respins contestaţiile victimelor din Colectiv.

17 apr. 2016, 09:52
Scandal pe candidatura lui Piedone. Victimele din Colectiv se simt UMILITE VIDEO

Victimele incendiului de la Colectiv îl consideră responsabil pe fostul primar al sectorului 4 de tragedia produsă în 30 octombrie. Primele 10 plângeri au fost formulate de răniţi şi apropiaţi ai celor din clubul Colectiv. Contestatarii lui Cristian Popescu Piedone nu au venit la instanţă cu avocaţi, ci au ales să îşi prezinte propriile drame.

64 de morţi şi 150 de persoane mutilate pe viaţă în responsabilitatea dânsului, dânsul a semnat actul legal de funcţionare„, a declarat una dintre victimele de la Colectiv.

Vom continua pe toate căile posibile pentru ca oamenii să înţeleagă că calitatea domunului Piedone de primar în acele momente a fost decisivă pentru acest accident tragic. Vreme de doi ani cât am lucrat acolo, mi-a fost pusă viaţa în pericol în formă continuată prin acea autorizaţie primită de club prin semnătura domnului Piedone„, a spus unul dintre angajaţii clubului Colectiv.

Răniţii din Colectiv s-au revoltat când au auzit că Piedone le-a cerut să achite cheltuielile de judecată.

Aş aduce aminte şi de întâmpinarea pe care au depus-o avocaţii dânsului prin care ni se cer plătirea unor cheltuieli de judecată, nu ştiu cum să cataloghez lucrul ăsta„, a declarat o altă victimă de la Colectiv.

„Este opţiunea dânşilor să nu plătească, noi ne-am exprimat punctul de vedere în sensul că dacă vom considera ulterior şi nu este o decizie luată în acest sens vom aborda această chestiune pe cale separată”, a spus unul dintre avocaţii lui Piedone.

Procurorul de şedinţă a cerut menţinerea lui Piedone în cursa electorală, însă a menţionat că revolta cetăţenilor este justificată. Dar, din păcate, candidaţii la funcţii publice nu au obligaţia să aibă o bună reputaţie, aşa cum sunt obligaţi magistraţii. 

Instanţa a decis în favoarea lui Piedone

O instanţă din cadrul Judecătoriei Sector 4 a decis, duminică, să respingă contestaţiile formulate de victimele din Colectiv, iar Cristian Popescu Piedone poate candida la Primăria Sectorului 4.

Piedone a dezminţit pe Facebook că ar fi cerut cheltuieli de judecată în instanţă.

„Din cate vad, candidatura mea deranjeaza foarte tare, iar adversarii au inceput deja cu atacurile murdare. (…) Este o minciuna sfruntata ca am cerut cheltuieli de judecata rudelor victimelor de la Colectiv!! Nu sunt nici nemernic, nici criminal. Am spus-o si o repet, intr-o zi adevarul va iesi la lumina!”, a scris Piedone pe pagina sa de Facebook.