Victor Ponta: Nu mi-e teamă de TRĂDARE în coaliţie. Vom rămâne la guvernare până la alegerile din 2016

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV că PSD va rămâne la guvernare până la alegerile din 2016 sau atâta timp cât va avea majoritate parlamentară. Ponta a spus că nu se teme că ar putea să fie trădat de partidele cu care se află în alianţă şi a arătat că PNL nu este pregătit pentru guvernare.
Ionela Marcu
11 ian. 2015, 18:05
Victor Ponta: Nu mi-e teamă de TRĂDARE în coaliţie. Vom rămâne la guvernare până la alegerile din 2016

Vom rămâne la guverrnare, ce mai probabil, până la alegerile din noiembrie sau decembrie 2016 si oricum, atât timp cât ai majoritate parlamentară. Sunt mai multe proiecte pe care anul acesta trebuie să le adoptăm şi le putem adopta doar în comun. Dacă le păstrăm în bătălia aceasta putere-opoziţie, nu o să treacă niciunul. Cel mai rău pentru cetăţeni este să se schimbe mereu ceva„, a explicat Victor Ponta, în direct la România TV.

În condiţiile în care PNL a ameninţat cu depunerea unei moţiuni de cenzură, premierul a arătat că nu se teme de trădarea partidelor din alianţă, mai ales că a primit un vot de încredere din partea Parlamentului.

CITEŞTE ŞI MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Ce şanse are PNL să TRÂNTEASCĂ Guvernul Ponta în Parlament

Nu mi-e teamă de trădare, categoric nu şi nu am niciun element în acest sens, dar sigur, cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 de voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute să convingă, să aducă alături de ei încă 140 de parlamentari să treacă o moţiune de cenzură. Eu personal nu cred că se va întâmpla acest lucru„, a declarat primul-ministru.

Nu în ultimul rând, Ponta a spus că PNL nu este pregătit să guverneze şi a taxat „graba şi foamea” cu care liberalii vorbesc de venirea la putere.

Am trecut prin multe campanii electorale, am fost la guvernare 2000-2004, în Opoziţie, din nou la guvernare. Democraţia impune din când în când schimbarea majorităţii. Dacă e pregătit PNL, eu sunt subiectiv, eu o să vă spun că nu. Mai ales, când văd toţi oamenii care au fost în Guvernul Boc, dacă oamenii erau aşa de buni, nu ar fi câştigat USL-ul cu 60%. Este absolut normal ca PNL-ul să îşi dorească să vină la guvernare, chiar dacă mi se pare că e o grabă, e o foame”, a precizat Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Ponta: Nu am discutat cu preşedintele Iohannis despre SCHIMBAREA Guvernului. Avem o colaborare instituţională

PNL va depune, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta, au anunţat, într-o conferinţă de presă, co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a precizat că PNL îşi doreşte alegeri anticipate, dar fiind un lucru extrem de dificil în acest moment, s-a ales varianta depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Ponta.

Opinia noastră nu s-a schimbat, ne dorim alegeri anticipate. Desigur nu suntem copii, ştim că e un lucru care se poate indeplini extrem de dificil. Asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acelor dispozitii din Constituţie ne vom supune.

În afară de faptul că ştim că e dificil sa ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care incepe la 1 februarie o motiune de cenzura, pe care o vom stabili ca temă şi dată în următoarea şedinţă, imediat ce programul de guvernare va fi prezentat„, a declarat Alina Gorghiu.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se majorează salariile acestor români! Premierul Ciolacu face marele anunț
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Ion Iliescu și-a luat adio: S-a tras cortina
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el şi i-au dat, ca să nu scape”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'