Victor Ponta: Sub oblăduirea lui Băsescu şi Udrea, evaziunea fiscală a fost instituţionalizată în România

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, la România TV, că evaziunea fiscală a fost încurajată şi protejată în timpul guvernării Boc. Mai mult, Ponta susţine că unul din motivele căderii guvernului Ungureanu a fost retragerea sprijinului de către o parte a PDL, nemulţumită de schimbarea din funcţie a lui Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF.

12 mai 2014, 19:13
Victor Ponta: Sub oblăduirea lui Băsescu şi Udrea, evaziunea fiscală a fost instituţionalizată în România

„În România s-a făcut evaziune fiscală instituţionalizată: cu Sorin Blejnar, Codruţ Marata – fie-i ţărâna uşoară! – soţii Nemeş care au fost acum extrădaţi. Şeful ANAF, sub oblăduirea lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea, au instituţionalizat evaziunea fiscală”, a declarat Victor Ponta.

Premierul susţine că poziţia lui Sorin Blejnar în timpul guvernării PDL a fost suficient de solidă încât fostul prim-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu să fi fost ameninţat de către Elena Udrea pentru că intenţiona să-l înlocuiască pe Blejnar. „I s-a spus atunci de către Elena Udrea: ‘Dacă îl schimbi pe Blejnar, pici şi tu’. Dacă e cu adevărat om politic, Ungureanu ar trebui să recunoască”, susţine Ponta.