VICTOR PONTA: Unele instituţii din România au tendinţa de a merge pe o cale MILIŢIENEASCĂ VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la bilanţul Consiliului Concurenţei, că apreciază faptul că această instituţie a pus accentul pe prevenţie şi nu a urmat "tendinţa altor instituţii de a merge pe o cale miliţienească".

16 apr. 2015, 08:28
VICTOR PONTA: Unele instituţii din România au tendinţa de a merge pe o cale MILIŢIENEASCĂ VIDEO

 Victor Ponta a participat joi la bilanţul Consiliului Concurenţei.

„Vreau să apreciez în mod special că, deşi o instituţie de control şi prevenţie, mi-a plăcut faptul că aţi pus accentul pe prevenţie, nu aţi urmat tendinţa altor instituţii din România de a merge pe o cale miliţienească. Nu dau nume şi nu precizez la cine mă refer, că unii sunt în sală şi ştiu că, în discuţiile informale, le spun „Instituţiile Republicii Socialiste România”, pentru că s-au întors la anumite practici”, a spus Ponta.

Ulterior, întrebat de presă la cine s-a referit prin această afirmaţie, Ponta a afirmat că a vizat o instituţie de control.

Întrebat dacă s-a referit la DNA, la DIICOT sau la ANAF, Ponta a răspuns: „Nu se ocupă DNA şi DIICOT de controale. Vă spun eu altădată.”

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, despre „invazia” de unguri în România după reducerea TVA

Ponta a  mai declarat, în discursul de la bilanţ, că singura șansă de dezvoltare a României este să aibă o economie competitivă.

„După ce suntem o economie competitivă, ca orice social-democrat, îmi doresc să și distribuim, dar suntem extrem de convins de la început că nu poți să redistribui ceva ce nu ai. Că nu începi cu redistribuirea, începi cu competitivitatea, și că trăim într-o Europă și o lume deschisă în care o economie competitivă ne asigură după aceea resursele pentru un echilibru social de care, din punctul meu de vedere, fiecare țară are nevoie. Deci, dacă începem cu competitivitatea, și aici Consiliul Concurenței are un rol esențial, după aceea avem și bani pentru măsurile sociale, infrastructură, tot ceea ce trebuie ca o țară să fie modernă”, a declarat premierul.

Ponta a apreciat colaborarea foarte bună cu Consiliul pe tema legislației privind concurența, punctând că actul normativ adoptat de Guvern în acest sens a fost o ordonanță de urgență.