Vladimir Putin a numit un regiment din armata rusă „Transilvania”

Preşedintele Vladimir Putin a acordat titulaturi onorifice unor unităţi militare ruse pentru a comemora regimente şi divizii sovietice care s-au remarcat în cel de-al Doilea Război Mondial, printre titulaturi regăsindu-se nume de oraşe şi regiuni din România, Ucraina, Belarus, Polonia şi Germania.

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 07:31
Vladimir Putin a numit un regiment din armata rusă „Transilvania”

De exemplu, regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Gardă Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Gardă Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Gardă Nejinskii” – toate după orașe din Ucraina.

Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, după regiunea din România. Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Gardă Varşovia”, după capitala Poloniei.

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se specifică faptul că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și de a educa militarii în spiritul devotamentului față de patrie“.

Însă această acţiune ar putea irita ţările vizate, mai ales în state precum Polonia, unde armata sovietică este privită mai degrabă ca o forţă de ocupaţie decât ca o armată de eliberare.

Relaţiile Moscovei cu cele mai multe ţări vecine din Europa s-au deteriorat după anexarea regiunii Crimeea şi intervenţia Rusiei în conflictul din Ucraina.