Zeci de localnici din Vrancea, revoltaţi că nu sunt lăsaţi să-şi îngroape morţii în cimitirul mănăstirii VIDEO

Scandal în cimitirul unei mânăstiri din Vrancea. Zeci de localnici sunt revoltaţi pentru că li se interzice să-şi mai îngroape rudele decedate acolo. Decizia aparţine mai marilor bisericii. O familie stă de patru zile cu mortul în casă şi aşteaptă ca biserica să-i permită să-l înmormânteze.

29 mart. 2014, 08:24
Zeci de localnici din Vrancea, revoltaţi că nu sunt lăsaţi să-şi îngroape morţii în cimitirul mănăstirii VIDEO

De patru zile, o familie din satul Lepşa, judeţul Vrancea, se chinuie să-şi înmormânteze o rudă. I s-a interzis să o îngroape în cimitirul din curtea mănăstirii, iar cel mai apropiat cimitir se află la circa 10 kilometri, potrivit România TV.

Oamenii revoltaţi, mulţi dintre ei în vârstă, nu pot accepta decizia mai marilor bisericii ca în locul în care au fost îngropaţi strămoşii lor să nu poată fi îngropaţi şi ei. „Au zis că au ordin de sus, de la Episcopie, că nu avem voie să înmormântăm aici şi să ne facem alt cimitir”, a spus un localnic.

Preoţii de la Mânăstirea Lepşa nu au vrut să comenteze decizia superiorilor săi. Biserica are o vechime de 250 de ani, iar de-a lungul timpului, localnicii au dat lăcaşului de cult bani, materiale de construcţii şi terenuri.