​Anthony Fauci, avertisment despre vaccinul împotriva coronavirusului. „Va fi nevoie de mască și distanțare socială și după vaccinarea anti-Covid”

​Anthony Fauci, avertisment despre vaccinul împotriva coronavirusului. Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite a susţinut că nu se va putea reveni la o viaţă normală, chiar şi după ce oamenii se vor vaccina împotriva COVID-19.

RomaniaTV.net
17 nov. 2020, 11:37
​Anthony Fauci, avertisment despre vaccinul împotriva coronavirusului. „Va fi nevoie de mască și distanțare socială și după vaccinarea anti-Covid”

Dr. Fauci le recomandă oamenilor să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare socială, chiar şi după ce se vor vaccina, relatează publicaţia CNBC, citată de News.ro.

Citeşte şi: Un nou vaccin anti-Covid iese pe piaţă. Concurenţa este acerbă, Moderna anunţă o eficienţă de 95%

Compania americană Moderna a anunţat luni că vaccinul pentru COVID-19, pe care l-a dezvoltat în colaborare cu Institutul Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii din SUA, are o eficienţă de aproape 95%, aşa cum arată rezultatele preliminare ale unui studiu clinic.

Citeşte şi: Vaccinuri împotriva Covid-19, gratuite în Belgia. Cel puţin 70% din populaţia ţării va fi tratată

Informaţia vine în contextul în care companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat pe 9 noiembrie că vaccinul pe care l-au creat împotriva noului coronavirus are o eficacitate de peste 90%.

​​Anthony Fauci, avertisment despre vaccinul împotriva coronavirusului. „Nu se poate şti cât de eficace este „

„În mod evident, cu un vaccin care are o eficacitate de peste 90% vă puteţi simţi mult mai în siguranţă că nu veţi lua virusul. Dar aş recomanda oamenilor să nu renunţe la toate măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat”, a spus Fauci la CNN.

Din acest motiv, expertul american recomandă în continuare purtatea măştii menţinerea distanţării sociale, evitarea aglomeraţiei, concentrarea pe activităţi în aer liber şi spălarea frecventă a mâinilor.

„Deşi pentru populaţie în general vaccinul poate avea o eficacitate de 95%, nu se poate şti cât de eficace este la nivel personal. Chiar şi la ratele de succes respective, aproximativ 5%-10% dintre persoanele imunizate ar putea să ia virusul”, a explicat Fauci, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Jurnalista care a vorbit lumii despre focarul de coronavirus din Wuhan riscă 5 ani de închisoare. Ea a fost arestată şi a intrat în greva foamei

​Anthony Fauci: „Va fi o revenire treptată la normalitate”

În vârstă de 79 de ani, Anthony Fauci a afirmat că nu vrea să renunţe la măsurile preventive chiar şi după ce se va vaccina.

Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite anticipează că majoritatea americanilor va fi vaccinată în trimestrul al doilea şi trimestrul al treilea din 2021.

„Dar nu va fi ca şi cum vom opri pandemia apăsând pe un buton şi vom reveni la normal în totalitate. Va fi o revenire treptată la normalitate, pe măsură ce vor trece săptămânile şi lunile, pe parcursul anului 2021”, a mai spus Fauci.

Citeşte şi: Anthony Fauci îl îndeamnă pe Donald Trump să se împace cu Joe Biden, în contextul crizei Covid. „Perioada de tranziţie este crucială”


loading...