5 mituri despre alimentaţia sănătoasă demolate de nutriţionişti

Un studiu realizat în 2005 şi publicat de către The Independent susţine că "un control realizat la McDonald's, Burger King, KFC şi Pizza Hut a scos la iveală faptul că 5 dintre cele 8 tipuri de salate sănătoase aveau un conţinut bogat în sare şi grăsimi"

18 aug. 2022, 06:45
5 mituri despre alimentaţia sănătoasă demolate de nutriţionişti

Când este vorba despre alimentaţia sănătoasă există multe mituri. Unele dintre ele au apărut din lipsa de informaţii, iar alte mituri despre alimentaţia sănătoasă au fost lansate de către unii producători. Iată 5 mituri despre alimentaţia sănătoasă demontate de către specialiştii în nutriţie.

Alimentaţie sănătoasă – mitul # 1: Produsele fără grăsimi nu au calorii
Acesta este un atât de comun încât foarte mulţi producători profită de el. Concepţia greşită conform căreia fără grăsimi înseamnă mai sănătos este exploatată de către producători care etichetează produsele „fără grăsimi”. Persoanele care vor să slăbească aleg aceste alimente considerând că astfel vor pierde din surplusul de greutate chiar dacă mănâncă mai mult decât de obicei. Însă dacă vrei să dai jos din kilograme – caloriile fac diferenţa. În cazul în care consumi mai puţine calorii decât arzi, atunci slăbeşti – este chiar atât de simplu.

Shaorma de casă. Rețeta specială a lui Joseph Hadad: „Este bună pentru o masă de prânz uşoară, sănătoasă şi săţioasă”
Când grăsimiea este înlăturată din produse, odată cu ea se pierde şi savoarea acestora. Aşa că producătorii adăugă zahăr şi alte chimicale pentru un gust mai bun. Rezultatul este că aceste produse sunt mult mai rele decât cele normale.

Alimentaţie sănătoasă – mitul # 2: Salatele de la fast food sunt opţiuni sănătoase
Un studiu realizat în 2005 şi publicat de către The Independent susţine că „un control realizat la McDonald’s, Burger King, KFC şi Pizza Hut a scos la iveală faptul că 5 dintre cele 8 tipuri de salate sănătoase aveau un conţinut bogat în sare şi grăsimi”. Nu de puţine ori persoanele aflate la dietă comandă o „salată sănătoasă” de la fast food fără să realizeze că aceasta poate fi la fel de nesănătoasă precum celelalte produse fast food.

Cum se prepară sosul tzatziki, ideal pentru shaorma, kebab, gyros și grill. Secretul castraveților

Alimentaţie sănătoasă – mitul # 3: Dacă vrei să-ţi creşti musculatura trebuie să consumi multe proteine
Potrivit Mayo Clinic, 10-35% din dieta noastră zilnic trebuie să fie compusă din proteine, indiferent dacă dorim să creştem în greutate, să pierdem în greutate sau să ne menţinem aceeaşi greutate. Cum cea mai mare parte dintre proteine vine prin mâncarea obişnuită, nu mai este nevoie şi de alte suplimente proteice. Alte două studii vin să combată acest mit: unui grup de oameni, printre care s-au numărat şi culturişti, i s-a dat extra-cantităţi de proteine. Concluzia trasă de către dr. Richard Krieder de la Universitatea Memphis este următoarea: „Deşi este important pentru sportivii de performanţă să primească cantitatea adecvată de proteine, adăugarea suplimentelor proteice nu pare să ajute muşchii să crească”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.