5 mituri populare despre primavara demontate de specialisti

Cei care se imbolnavesc primavara nu sunt victimele schimbarilor de temperatura, ci sunt mai degraba simptomele in urma expunerii la factori alergogeni.

19 mart. 2023, 15:11
5 mituri populare despre primavara demontate de specialisti

In curand vom intra in primavara calendaristica. Oamenii vor sa iasa din ce in ce mai mult la plimbare, desi unii dintre ei sunt mai retinuti din pricina unor mituri care circula prin popor legat de primavara.

Iata 5 mituri despre primavara demontate de dr. John Whyte, expert medical pentru Discovery Channel.

1. Schimbarile de temperatura ma imbolnavesc
Oamenii au supravietuit de mii de ani diverselor schimbari de mediu. Cei care se imbolnavesc primavara nu sunt victimele schimbarilor de temperatura, ci sunt mai degraba simptomele in urma expunerii la factori alergogeni.

Echinocțiul de primăvară 2023. Astrele anunță momente de cumpănă pentru unele zodii din horoscop

2. N-am fost alergic cand eram mic. De ce as fi alergic acum?
Desi majoritatea oamenilor dezvolta alergii in timpul copilariei, nu este exclus sa devii alergic mai tarziu. Urmareste simptome precum mancarimi, ochi aposi, tuse, stranut si dificultatea respiratiei. Daca simti aceste lucruri, vorbeste cu un medic alergolog despre asta. Noteaza-ti inainte simptomele, frecventa lor, unde erai si ce faceai cand s-au declansat.

3. Ma duc la salonul de bronzat pentu a-mi pregati pielea de plaja
Studiile de specialitate nu au confirmat ca “pregatirea” pielii inainte de plaja de la mare la salonul de bronzat artificial sau cu aparatele de ultraviolet sunt benefice. Mai mult, studiile spun ca expunerea la substantele din spray-urile bronzante, precum si expunerea la lampile ultraviolete sunt foarte periculoase pentru piele si cresc riscul aparitiei cancerului de piele.

Cum combaţi astenia de primăvară în mod eficient. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Treziţi-vă dimineaţa, faceţi un duş rece, mâncaţi curat”
4. Capusele vor iesi abia la vara
De fapt, capusele incep sa iasa la soare, tot atunci cand ies si oamenii. Pentru a preveni muscaturile de capuse, evita zonele cu multa iarba, foloseste solutii repelent si poarta haine adecvate. Cand intri intr-o incapere dupa ce ai fost la iarba verde, verifica hainele si corpul sa nu existe  capuse sau alte insecte care te pot intepa/musca.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.