96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE

96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE, a anunţat miercuri Comisia Europeană, care a actualizat pe 2 iunie lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă, companiile aeriene care fac obiectul unei interdicţii de exploatare sau al unor restricţii operaţionale pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaţionale de siguranţă.
Romania TV
03 iun. 2020, 20:10
96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE

”Comisia are ca obiectiv garantarea celui mai ridicat nivel de siguranţă aeriană pentru toţi pasagerii care călătoresc în Uniunea Europeană”, a anunţat CE.

După actualizarea de astăzi, 96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE: 90 de companii aeriene certificate în 16 state (Afganistan, Angola (cu excepţia a două companii aeriene), Armenia, Congo – Brazzaville, Republica Democratică Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Kârgâzstan, Liberia, Libia, Moldova, cu excepţia a trei companii aeriene, Nepal, São Tomé şi Príncipe, Sierra Leone şi Sudan), din cauza unei supravegheri inadecvate a siguranţei din partea autorităţilor aeronautice din aceste state; şase companii aeriene individuale, din cauza deficienţelor grave în materie de siguranţă identificate: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigeria) şi Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Alte trei companii aeriene fac obiectul unor restricţii operaţionale şi pot efectua zboruri către UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Air Service Comores (Comore), Iran Air (Iran) şi Air Koryo (Coreea de Nord).

După actualizarea de marţi, toate companiile aeriene certificate în Armenia au fost adăugate pe listă, în urma unei evaluări suplimentare a capacităţilor de supraveghere a siguranţei ale acestei ţări. Decizia a fost luată după audierea Comitetului Aeronautic Civil (CAC) din Armenia şi a şase transportatori aerieni armeni.

În plus, lista transportatorilor aerieni certificaţi în Congo (Brazzaville), Republica Democratică Congo, Kârgâzstan, Libia, Nepal şi Sierra Leone a fost revizuită şi modificată, fiind adăugaţi noi transportatori din aceste ţări şi eliminaţi cei care nu mai există.

Companiile aeriene cer autorităţilor ridicarea măsurii carantinării pentru cetăţenii care provin din 45 de ţări. România este pe listă 

”Scopul Listei UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă este de a servi drept instrument care ajută companiile aeriene şi ţările incluse în listă să îşi reevalueze şi să îşi îmbunătăţească standardele de zbor. Decizia de a include transportatorii armeni pe această listă a fost luată pe baza avizului unanim al Comitetului pentru siguranţa aeriană. Comisia, cu sprijinul Agenţiei Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, este pregătită să coopereze şi să investească în Armenia pentru îmbunătăţirea siguranţei aviaţiei în această ţară”, spune comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, în legătură cu acest subiect.

Ea afirmă că lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă nu doar contribuie la menţinerea unor niveluri ridicate de siguranţă în UE, ci şi ajută companiile aeriene şi ţările vizate să îşi îmbunătăţească nivelurile de siguranţă, pentru ca în cele din urmă să fie eliminate de pe listă. În plus, ea a devenit un instrument preventiv major, deoarece motivează ţările cu probleme în domeniul siguranţei să le remedieze înainte să devină necesară o interdicţie prin includere în listă.

Actualizarea listei transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă se bazează pe avizul unanim al experţilor în domeniul siguranţei aviaţiei din statele membre, care s-au reunit prin videoconferinţă în perioada 12-14 mai 2020 sub auspiciile Comitetului UE pentru siguranţa aeriană (ASC). Comitetul este prezidat de Comisia Europeană cu sprijinul Agenţiei Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA).

Comisia pentru transport din Parlamentul European a sprijinit la rândul său actualizarea. Prin această evaluare se stabileşte dacă sunt respectate standardele internaţionale de siguranţă, în special standardele promulgate de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI). Comisia caută în permanenţă noi moduri de a spori siguranţa aviaţiei, în special prin intermediul eforturilor de colaborare cu autorităţile aeronautice din întreaga lume, pentru a îmbunătăţi standardele mondiale de siguranţă.

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Singurul bulevard din București care are două nume. Faci doar 3 minute de la un capăt la celălalt cu metroul, are numai 1 kilometru și leagă două puncte strategice ale Bucureștiului
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit cel mai iubit actor și prezentator: A plecat ca un adevărat gentleman
Playtech.ro
Cât va costa un apartament de 130.000 € după majorarea TVA din 1 august. Calculul care îi descurajează pe cumpărători
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Măcelul pornit de la propagandă, două înmormântări și o crâșmă închisă. Cronica sfâșietoare a uciderii evreilor din Dorohoi
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Prințul Harry, umilit în văzul lumii: Nu are niciun talent remarcabil
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
BREAKING! Ștefan Popescu A MURIT. Avea doar 40 de ani și o dorință banală
Playsport.ro
Băiat de 8 ani, găsit trăind printre câini. Nu știe să vorbească, comunică doar prin lătrat și...
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Trebuie să transmită asociației de proprietari
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Canicula și „nopțile albe”. Sindromul nocturn care afectează, anual, zeci de mii de români
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă Covid! Noua variantă „super-contagioasă Frankenstein” s-a multiplicat de patru ori în doar o lună