Consumă legume verzi pentru o sănătate de fier

Pentru sănătatea organismului nostru, primul lucru care trebuie introdus în alimentaţie sunt legumele.

RomaniaTV.net
03 apr. 2015, 08:43
Consumă legume verzi pentru o sănătate de fier

Legumele cu frunză verde sunt o adevărată comoară, fiind deosebit de bogate în minerale şi vitamine, pline de fibre, alcaline, având un conţinut mare de apă şi un conţinut caloric scăzut. Sunt fără doar şi poate o sursă de sănătate pură.

Legumele cu frunză verde conţin importante cantităţi de vitamina C şi A, aproape întreg complexul de vitamina B, magneziu, calciu şi iod. De departe, cel mai important micronutrient este acidul folic (vitamina B9) pe care organismul uman nu îl poate sintetiza în cantităţi suficiente.

Citeşte şi Secretele dietei de detoxifiere

Totodată, frunzele verzi conţin şi clorofilă, denumit şi sângele verde al plantelor. Această este un bun tonic şi detoxifiant, ajutând sistemul imunitar. Haideţi să urmărim în detaliu câteva beneficii ale legumelor cu frunze verzi:

Spanacul

Pe lângă fierul conţinut, în frunzele de spanac regăsim o cantitate impresionantă de luteină, care are un rol activ în scăderea colesterolului rău, fiind un bun aliat şi pentru sănătatea ochilor. Conţinutul mare de magneziu face că spanacul să fie indicat şi în osteoporoză.

Citeşte şi De ce este bine să mănânci mere verzi pe stomacul gol

Salată verde

În principiu, toate varietăţile de salată sunt bune pentru organism, substanţele care îi conferă gustul uşor amărui fiind un bun stimulant pentru digestie şi un bun detoxifiant pentru ficat. Conţin puţine calorii fiind indicate în curele de slăbire.

Citeşte restul articolului pe Demoiselle.ro.