Bunătăţi şi oferte turistice pentru bucureşteni la Piaţa Statelor membre UE din Parcul Cişmigiu

Gulașul unguresc, sortimente variate de măsline grecești, emoticoane finlandeze, dar și numeroase oferte turistice și oportunități de studiu au fost prezentate, sâmbătă, la cele 18 standuri ale țărilor europene care au participat la Piața Statelor membre UE din Parcul Cișmigiu.
Romania TV
07 mai 2016, 14:17
Bunătăţi şi oferte turistice pentru bucureşteni la Piaţa Statelor membre UE din Parcul Cişmigiu

În discursul său, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a remarcat că standurile statelor membre vorbesc „într-un mod simplu, direct și sugestiv” despre bogăția și diversitatea culturilor europene, el exprimându-și totodată speranța că vor fi organizate mai des astfel de ieșiri din registrul oficial, prin care țările Uniunii să prezinte ceea ce au „mai creativ și mai frumos”.

Standul Ungariei i-a îmbiat pe vizitatori cu un gulaș tradițional, o supă cu carne de vită, condimentată cu chimion, usturoi și ardei iute.

La „căsuța” Spaniei, vizitatorii au putut găsi, alături de pliantele Institutului Cervantes, măsline tipic spaniole, dulciuri, sangria (o băutură alcoolică răcoritoare pe bază de vin) și jamon (șuncă de porc maturată). Tot aici au fost pregătite două concursuri cu premii, având ca temă limba și cultura spaniolă.

De la standul Slovaciei, bucureștenii au plecat cu prospecte turistice, dar au servit și pogăcele cu jumări sau koliba, o specialitate de cașcaval semitare maturat.

Copiii care au trecut pe la „căsuța” Poloniei au fost invitați să realizeze desene inspirate de această țară și au primit dulciuri sau mere poloneze.

La standul Marii Britanii, punctul de atracție maximă l-a constituit regina solară, o statuetă reprezentându-o pe regină, care salută, mecanismul funcționând pe baza energiei solare.

Suvenirul oferit trecătorilor de reprezentanții Croației a fost o inimă roșie, ceramică, simbol al acestui stat.

Bucureștenii au putut să vadă însă și emoticoanele finlandeze, care vorbesc despre particularitățile acestui popor, în contextul în care Finlanda a fost prima țară care a creat un emoticon național.

„E important să fim împreună și să subliniem importanța familiei europene și a parteneriatelor între statele membre. Vrem să le prezentăm românilor aspectele moderne ale țării noastre, dar și pe cele tradiționale. E vorba de Laponia, Moș Crăciun, sistemul de educație, care e foarte cunoscut, inclusiv în România”, a declarat ambasadorul Republicii Finlanda la București, Paivi Pohjanheimo.

Ministrul Comănescu a completat corect un chestionar prin care cei de la standul Germaniei doreau să afle cât de multe știu românii despre această țară. Tot aici le-au fost prezentate bucureștenilor oferte de studiu în Germania, destinații turistice și cursuri de limbă germană.

La standul Greciei, alături de hărți ale insulelor și pliante cu oferte turistice, trecătorii au fost îmbiați cu dulciuri, specialități de ciocolată, 12 tipuri de măsline, dar și 20 de mixuri de condimente pentru diferite preparate culinare grecești.

Standul României, organizat în colaborare cu Muzeul Țăranului Român, a pregătit o expoziție cu tema „casa curată”: o casă tradițional românească, „cu un decor simplu, curat, frumos, care își impune tradițiile”, după cum a declarat coordonatorul Centrului Infoeuropa, Doris Mircea.

„Avem sculptori, meșteri olari, înghețată tradițională făcută la butoi, dulcețuri. Am încercat să aducem o parte din tradițiile și lucrurile reprezentative pentru România și despre România”, a spus ea.

Alături de materiale informative legate de UE, tot aici au fost pregătite și cinci ateliere de creație dedicate copiilor, unde aceștia pot sculpta, desena, modela în lut, dar pot beneficia și de un facepainting cu semnele UE.

Cea de a III-a ediție a Pieței Statelor membre UE a fost organizată de Primăria București, prin PROEDUS, în parteneriat cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Colosul britanic care deschide o fabrică nouă în România. Vrea să facă rapid un produs militar. Vor fi multe locuri de muncă
Capital.ro
România primește ceea ce merită. Ungurii fac un anunț istoric: E în interesul Ungariei
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
ALERTĂ MEDICALĂ! Abia acum s-a aflat! Românii care NU au voie să bea mai mult de 1-2 cești de cafea pe zi
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul apartament
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul crai, Cătălin Cazacu! ”Pentru ăsta îmi ceri tu bani?!” + Diva s-a lipit de perete
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Este obligatoriu pentru cei care au permis categoria B
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'