Berlinul, îngrijorat de intensificarea operaţiunilor de spionaj turce din Germania

Guvernul german a estimat miercuri că activitățile de spionaj turce s-au intensificat semnificativ în Germania, unde s-au amplificat tensiunile în rândul comunității turce înaintea referendumului din 16 aprilie din Turcia cu privire la reforma constituțională, transmite Reuters.
Filip Stan
08 mart. 2017, 13:29
Berlinul, îngrijorat de intensificarea operaţiunilor de spionaj turce din Germania

Serviciul de informații interne german (BfV) a afirmat că divizările din societatea turcă înaintea referendumului de la jumătatea lunii aprilie se oglindesc și în Germania.

”BfV observă o creștere semnificativă a activității de intelligence turce în Germania”, se menționează într-o declarație a Serviciului de informații german, fără a fi oferite alte detalii.

În luna ianuarie, procurorul federal german a lansat o anchetă referitoare la posibile activități de spionaj ale unor clerici trimiși în Germania de Ankara.

Directorul Bfv, Hans-Georg Maassen, și-a exprimat îngrijorarea față de tensiunile existente între turcii de extremă dreapta din Germania și susținătorii din această țară ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit Agerpres.

”Există riscul ca aceste lupte între susținătorii PKK și turcii extremiști de extremă dreapta, naționaliști, să escaladeze întrucât există un mare potențial de pericol în ambele tabere”, a spus Maassen. El nu s-a referit în mod specific la chestiunea spionajului turc din Germania.

Într-o întâlnire avută miercuri la Berlin cu omologul său turc, ministrul de externe german Sigmar Gabriel a subliniat că disputele interne din Turcia nu trebuie să fie ‘importate’ în Germania.

Relațiile deja tensionate între Berlin și Ankara s-au deteriorat după ce ziaristul Deniz Yucel, care are dublă cetățenie, turcă și germană, a fost reținut pe 14 februarie de autoritățile turce, ulterior fiind arestat, sub bănuiala de apartenență la o organizație teroristă. Această măsură — considerată miercuri de ministrul german de externe drept „greșită și inadecvată” — a cauzat iritare în Germania, unde mai multe landuri au decis să nu autorizeze desfășurarea unor mitinguri de susținere a reformei constituționale din Turcia, evenimente la care urmau să participe și membri ai executivului turc.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'