„Marşul Diversităţii”, organizat în Capitală: au participat în jur de 200 de persoane

"Marşul Normalităţii", organizat de alianţa politică BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa) din care face parte şi Partidul Noua Dreaptă, ce susţine familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, a avut loc în centrul Capitalei. În jur de o două trei sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a participa la marşul.
Iulian Tudor
20 mai 2017, 08:01

UPDATE. Marşul Normalităţii s-a încheiat la Patriarhie după aproape trei ore.

În faţa Patriarhiei, cei trei preşedinţi ale partidelor membre alianţei BINE, organizatoarea manifestaţiei, au ţinut discursuri prin care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Curtea Constituţională şi faţă de Parlament, instituţii pe care le acuză pentru tergiversarea unei decizii privind căsătoriile homosexuale.
Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, a dat exemplul Sloveniei, unde deşi politicienii au fost în favoarea căsătoriilor homosexuale, acestea au fost respinse prin referendum.

UPDATE. În jur de două sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a participa la Marşul normalităţii, o acţiune de protest faţă de parada comunităţii LGBT, care va avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 16.00. Protestatarii merg în marş până la Patriarhia Română.

„Marşul este pentru susţinerea familiei tradiţionale, familiei normale, familia formată din căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Decizia Parlamentului este una binevenită chiar dacă este una tardivă. Au fost trei partide care, în campania electorală, au promis Coaliţiei pentru familie că vor face demersurile pentru referendum în luna aprilie. Suntem deja în luna mai şi încă nu a trecut definitiv în Parlament această iniţiativă. Sperăm să facă ce au promis. Noi nu vrem să schimbăm nimic, vrem doar să apărăm ce avem, familia tradiţională”, susţine un participant la Marşul normalităţii.

„Un astfel de marş al diversităţii este un atac frontal asupra tradiţiilor noastre româneşti, valorilor noastre de familie. Nu îşi are locul în contextul actual”, spune un alt protestatar.

„Manifestarea va exprima protestul românilor care susţin valorile familiei tradiţionale faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării căsătoriilor homosexuale şi adopţiilor de copii de către „cuplurile” de homosexuali”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citeşte şi Traian Băsescu, pe Facebook: „Dacă aş fi fost Preşedinte!”

De asemenea, oamenii protestează faţă de „poziţia ezitantă a Curţii Constituţionale a României în cazul homosexualului Adrian Coman care a cerut recunoaşterea pe teritoriul României a căsătoriei sale oficiată în Belgia cu o persoană de acelaşi sex” dar şi faţă de „tergiversarea adoptării legii de revizuire a Constituţiei privind familia”, se mai precizează pe pagina de Facebook.

Sâmbătă, la ora 16.00, cei care susţin relaţiile între persoane de acelaşi sex se vor strânge la Arcul de Triumf din Capitală pentru a cere drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT.

„Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Marşul este organizat de Asociaţia Accept, care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.

Traficul este restricţionat pe traseele marşurilor pe durata desfăşurării acestora.

Citeşte şi: Restricţii de circulaţie în Capitală pentru Marşul Normalităţii şi Marşul Diversităţii. VEZI HARTA

Marşurile din anii precedenţi desfăşurate în paralel de activiştii pentru drepturile LGBT şi de Noua Dreaptă nu au fost lipsite de incidente şi, pe lângă injurii şi huiduieli, acestea s-au lăsat chiar şi cu amenzi şi arestări.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Citeşte şi Dacian Cioloş: Pledez pentru toleranţă cu respectarea ideii de familie tradiţională

Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Ambasadorii la Bucureşti a 30 de state şi Reprezentanţa Comisiei Europene au dat publicităţii, miercuri, de Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei, o declaraţie comună în care îşi exprimă sprijnul şi solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România.

DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Spynews
Cum arată cel mai elegant oraș din Europa! Se află în Portugalia și are o frumusețe aparte
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Vești bune pentru clienții din România: magazinul cu produse de 5 lei la raft se extinde în țară
Capital.ro
Marele actor de care România s-a despărțit în lacrimi. A fost cel mai îndrăgit. Nu poate fi uitat
Playtech.ro
Ce poate face, de fapt, un preşedinte, în România? Planul lui George Simion dacă ajunge la conducerea ţării
DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Adevarul
Când și cum a fost racolată jucătoarea de tenis Alexandra Iordache de mafia pariurilor. Fostul său antrenor a dat totul în vileag
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Evz.ro
Bani făcuți fără mari bătăi de cap. Sfatul de aur dat de un specialist
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Statul ar putea rămâne fără bani pentru pensii. Avertismentul economiștilor
Cancan.ro
Această femeie a fost dată dispărută pe 7 iulie 1962. IREAL unde a fost găsită, acum, în 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț oficial al Băncii Centrale Europene (BCE). Ce se întâmplă cu aceste bancnote EURO
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Traian Băsescu, despre varianta în care George Simion devine președintele României: "Ar fi groaznic"
Prima reacție a lui Putin după rezultatul obținut de George Simion la prezidențiale
MediaFlux
Reguli noi pentru pensionari. Anii de căsnicie aduc bani mai mulți la pensie
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Legendarul Skype a încetat oficial să funcționeze: cum să salvezi chat-urile și fișierele