Cum să te menţii suplu toată viaţa

Problema surplusului de kilograme devine un subiect tot mai des dezbătut de către specialiști. Impactul negativ asupra sănătății nu este deloc de neglijat.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 07:43
Cum să te menţii suplu toată viaţa

Nu este doar un moft să arăți bine, ci pur și deloc simplu este vorba despre sănătatea ta. Un surplus de kilograme pe termen lung va afecta buna mobilitate a organismului tău iar fluctuațiile constante de greutate nu vor ajuta decât la instalarea anumitor dereglări ce vor deveni foarte greu de controlat în timp.

Nu te gândi doar la aspectul fizic atunci când auzi cuvântul siluetă, corpul uman este structurat să se autoregenereze însă adesea are nevoie și de un mic ajutor din partea ta.

Stresul, stilul de viață agitat, statul al birou cu orele peste program, alimentația neadecvată, toate își vor pune încet amprenta asupra corpului și mai ales asupra sănătății tale.

Cu ajutorul unor mici trucuri vei reuși să îți menții o greutate constantă pe tot parcursul vieții. Însă pentru asta trebuie să conștientizezi faptul că nimic nu este mai important decât sănătatea ta și că ceea ce faci și mănânci trebuie să fie aliatul tău și nu un impediment.

Sănătatea o menții dacă ești perseverent

Un antrenament eficient are nevoie de timp pentru a-ți arăta efectele benefice asupra organismului tău. Cu cât vei fi mai consecvent și mai perseverent în antrenamentele tale cu atât mai frumoase și mai durabile vor fi rezultatele tale.

Rezultatele sustenabile apar după luni de zile de muncă atât în sala de sport cât și în natură.

Citeşte şi Iată cum scapi de oboseala mentală

Trebuie să realizezi care sunt minusurile tale atât în ceea ce privește fizicul cât și sănătatea. De exemplu dacă nu ai articulațiile sănătoase, evită cu desăvârșire alergatul sau ridicatul de greutăți.

Nu te opri! Acesta este cel mai bun sfat. Peste noapte nu vei obține nici un rezultat minunat. Înarmează-te cu răbdare și cu pași mici, acordă-ți timpul necesar pentru a fi sănătos și a te menține în formă.

A face mișcare nu trebuie să fie echivalentul unui efort obligatoriu, trebuie să devină o plăcere și o conștientizare a faptului că mișcarea este sănătate curată.

Evită să te înfometezi

Atunci când renunți la mâncare organismul va consuma din rezervele proprii și astfel vei avea senzația că slăbești, însă în realitate nu vei pierde doar din țesutul adipos ci și din masa musculară.

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Imediat cum vei renunța la a te înfometa organismul tău va începe să facă noi provizii și vei depune mai mult decât ai pierdut.

Citeşte şi Lucruri pe care le faci zilnic, dar nu ştii că îţi îmbolnăvesc inima

Alege să ai o alimentație echilibrată fără să renunți la cele 3 mese principale, în schimb renunță cu desăvârșire la consumul de făinoase în exces, la dulciurile mâncate mai ales seara, la prăjeli și grăsimi rele.

Fructele și legumele nu trebuie să îți lipsească din alimentație. O dietă bogată în verdețuri va ajuta organismul tău să funcționeze corespunzător, iar surplusul de kilograme să fie o amintire.

Nu sări peste orele de somn

Nu este vorba doar de somnul de frumusețe, noaptea mai ales în intervalul orar 22-02 organismul tău este la capacitatea sa maximă de a se reface și de a te putea susține. În plus, lipsa somnului va favoriza apariția cearcănelor și un aspect îmbătrânit al tenului tău.

Dacă ai pierdut o noapte ai grijă să îi ajuți organismul să se refacă în zilele următoare. Apelează la o baie relaxantă, un ceai cald și bagă-te în pat devreme.

Citeşte şi De ce nu e bine să foloseşti telefonul înainte de CULCARE. Cum te afectează ASTA

Tratează zilele din weekend ca orice altă zi a săptămânii și nu fă abuz de alcool sau de tutun ori orice alt viciu. Acestea se vor impregna atât pe chipul tău cât și în calitatea vieții tale.

Acordă-ți timp pentru relaxare

Nu trebuie să mergi neaparat la un spa, însă ai grijă să faci mici lucruri pentru tine care să te ajute să te deconectezi și să te relaxezi. Fie că este vorba de a asculta o muzică de calitate sau să stai în cadă ori să faci plimbări în natură. Relaxarea este vitală pentru creierul tău dar și pentru musculatură.

Află cum să faci ca să nu renunți la sport AICI.