Ce este autodiversificarea?

Autodiversificarea nu este un concept nou si multe mame au decis sa le introduca bebelusilor alimentele solide anume cu ajutorul acestei metode. Dar ce este autodiversificarea? Si cu ce este diferita de diversificarea clasica?
Iulian Tudor
21 sept. 2018, 06:45
Ce este autodiversificarea?

Nu exista niciun studiu ca introducerea alimentelor „solide” in cazul bebelusului trebuie sa fie facuta cu binecunoscuta „mancarica pasata”. Piureuri din fructe. Piureuri din legume. Sau clasicul inceput de diversificare cu „mar cu biscuite”.

Acest obicei, de a-i da bebelusului mancarea pasata sau sub forma de piureuri a fost instalata in momentul in care pediatrii sustineau in trecut ca diversificarea unui bebelus trebuie sa inceapa la 4 luni. Bine ca in prezent stim ca la aceasta varsta inceperea oricarui tip de diversificare este mult prea devreme!

De ce sa optezi pentru autodiversificare?

Pentru ca e o metoda mult mai fireasca si mai naturala de a-i introduce bebelusului alimentele solide. De fapt, de a-i face cunostinta cu gusturi si texturi noi, dar si de a-l ajuta sa invete sa mestece mancarea.

Despre autodiversificare au scris mai multe Gill Rapley si Tracey Murkett in cartea „Baby-Led Weaning: The Essential Guide to Introducing Solid Foods” (Autodiversificarea: ghidul introducerii alimentelor solide). Autorii respectivei carti au scris despre cat de eficienta este aceasta metoda, dar si despre cate beneficii are.

Autodiversificarea este o metoda prin care bebelusului ii este permis, ba chiar este incurajat sa se hraneasca singur, cu alimente sanatoase si sigure. Alimente pe care le poate apuca (asa numitele, „finger food”), le poate strivi usor, le poate duce la gurita, fara a fi prea mici sau fara a prezenta risc de sufocare/innecare.

Si cireasa de pe tort: copilul va manca impreuna cu familia. Va observa, va imita. Si vei putea sa mananci linistit, fara a te ruga de el sa ia cate o lingurita de mancare. Fara „uite vine avionul”.

Continuarea pe superbebe.ro

DailyBusiness
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
Cele 6 zodii pentru care august vine cu un taifun financiar. Apar relocări în străinătate, bani mulți și măriri de salariu
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Boala a răpus-o pe iubita artistă. A lăsat în urmă o moștenire plină de curaj și pasiune
Playtech.ro
Cum păstrezi pepenele tăiat proaspăt mai mult timp. Trucul care îl menține zemos aproape o săptămână
Adevarul
„Se servește într-o pâine ridicolă”. Reacția unui turist britanic în România, după ce a mâncat ciorbă de fasole în pâine
wowbiz.ro
Imagini exclusive cu Jennifer Lopez în România: Diva a avut parte de un incident la intrarea în hotel! Cum a fost surprinsă artista
Evz.ro
Cremă de usturoi, o rețetă surprinzătoare. Ieftină și delicioasă
Prosport.ro
Cristina Roventa, la plajă! Imagini exclusive cu soția lui Alexandru Maxim la piscină
kanald.ro
Încă un adolescent găsit mort în apele Mureșului! Este al doilea copil înecat în mai puțin de 24 de ore
Cancan.ro
Gestul fiului lui Nicușor Dan i-a uimit pe austrieci. Ce le-a spus jurnaliștilor
Capital.ro
S-a stins o legendă a filmului și teatrului. A fost unul dintre cei mai buni actori: A murit în pace, cu toți prietenii la căpătâi…
StirileBZI
TVA mai mare de la 1 august! Anunțul făcut de Nicușor Dan după summitul de la Salzburg
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini fabuloase cu Jennifer Lopez la București: Cântăreața, blocată în ușile rotative la hotel
Românii peste 45 de ani care nu lucrează vor primi un ajutor de la stat pentru a ieși la pensie