Înaltul prelat a prezentat în detaliu activitatea episcopiei pe care o conduce, dând dovadă de o transparenţă atipică, a precizat numărul total de angajaţi, atât din personal clerical, cât şi auxiliar, a detaliat acţiunile desfăşurate sub oblăduirea Episcopiei Huşilor, dar a prezentat şi statistici care, chiar dacă nu sunt date oficiale, sunt foarte îngrijorătoare.
Preasfinţia sa a afirmat că în anul 2019, Episcopia a oficiat de două ori mai multe înmormântări decât botezuri, lucru care arată (chiar dacă nu oficial) accelerarea îngrijorătoare a fenomenului de îmbătrânire a populaţiei, mai ales în zonele rurale, cu nivel economic scăzut.
Zona fiind una foarte săracă, cuantumul donaţiilor nu este unul la fel de ridicat ca în alte părţi ale ţării, astfel că principala sursă de venit este comercializarea de lumânări, icoane, calendare şi alte obiecte de cult.
Potrivit raportului prezentat, de acţiunile bisericilor ce ţin de Episcopia Huşilor au beneficiat aproximativ 6000 de oameni, suma cheltuită pe aceste acţiuni fiind de 3,3 milioane de lei.
„Totodată, parohiile și mănăstirile s-au implicat activ și eficient în buna desfășurare a activităților eparhiei, iar veniturile obținute sunt folosite pentru susținerea multiplelor sale activități culturale, misionare, educaționale sau social-filantropice pe care eparhia le desfășoară de la an la an.
În anul 2019, au fost finalizate de construit un număr de 4 biserici, sunt în construcție un număr de 33 de biserici, iar în curs de reparații și consolidări un număr de 30 de biserici. În același an au fost finalizate și lucrările de reparații și consolidări pentru un număr de 5 biserici. Case parohiale aflate în construcție sunt în număr de 3 și în curs de reparații și consolidări sunt în număr de 9, iar case de prăznuire și alte așezăminte bisericești la care se execută lucrări de construcție sunt în număr de 12″, se arată în raportul publicat pe episcopiahusilor.ro.
Citeşte şi: Caz Caracal. Alexandru Cumpănaşu are dovada că Alexandra Măceşanu trăieşte. Ce a primit mama fetei