Donald Trump, prima imagine în care poartă mască de protecţie. „Nu am vrut să dau satisfacţie presei să mă vadă cu ea”

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a fost surprins purtând o mască de protecţie pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Liderul de la Casa Albă a stârnit controverse, după ce nu a vrut iniţial să poartă o mască în timpul unei vizite la o fabrică a producătorului de autovehicule Ford. Procurorul general la statului Michingan a afirmat că Donald Trump se comportă precum un "copil capricios care refuză să respecte regulile".

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 13:29

Donald Trump a fost fotografiat în timp ce purta o mască de protecţie în timpul unei vizite la o fabrică Ford din statul american Michigan. Într-un clip publicat de postul Sky News, preşedintele american a fost surprins purtând o mască bleumarin.

Imaginile au fost publicate, după ce procurorul general al statului Michigan a spus că Donald Trump se comportă precum „un copil capricios” deoarece liderul de la Casa Albă ar fi refuzat să poarte o mască în timpul vizitei la o fabrică de piese a producătorului Ford din oraşul Ypsilanti, Michigan, scrie The Guardian.

Înconjurat de reprezentanţi din conducerea Ford care purtau cu toţii măşti, Donald Trump a făcut declaraţii fără să aibă mască, însă a explicat că a fost nevoit să poarte una în timpul vizitei.

„Am avut una (o mască) înainte. Am purtat-o în zona din spate a fabricii. Nu am vrut să dau satisfacţie presei să mă vadă purtând-o”, a declarat Donald Trump, conform sursei citate.

Donald Trump a vizitat o uzină a Ford din statul Michigan care a fost transformată pentru a produce ventilatoare şi echipamente medicale de protecţie folosite în timpul crizei de coronavirus.

Întrebat dacă i s-a permis lui Donald Trump să nu poarte o mască în fabrică, preşedintele executiv al Ford, Bill Ford, a declarat: „Depinde de el”.

Reprezentanţii companiei l-au transmis în prelabil lui Donald Trump că ar trebui să poarte o mască în interiorul fabricii.

O femeie care se tratează de 19 ani cu medicamentul despre care Trump susţinea că previne infecţia cu coronavirus, confirmată pozitiv

Procurorul general al statului american Michigan, Dana Nessel, s-a adresat Casei Albe, precizând că legislaţia statului Michigan prevede că toţi oamenii trebuie să poarte o mască în spaţii închise, mai ales în cazul unui eveniment la care participă numeroase persoane, aşa cum a fost vizita efectuată de Trump.

„Preşedintele este precum un copil capricios care refuză să respecte regulile. Nu este o glumă”, a declarat Dana Nessel la CNN, adăugând că modul în care se comportă Trump este „extrem de dezamăgitor” şi că sute de oameni au murit din cauza coronavirusului în Michigan.

Coronavirus în Statele Unite. Peste 90.000 de oameni, ucişi de COVID-19

Autorităţile din Statele Unite au raportat joi 94.000 de decese şi peste 1,5 milioane de cazuri confirmate de COVID-19.

Nancy Pelosi spune că Donald Trump suferă de obezitate morbidă. El îl sfătuieşte pe preşedinte să renunţe la hidroxiclorochină

Donald Trump a declarat că nu are coronavirus, după ce rezultatul testului efectuat joi dimineaţă a fost negativ. În schimb, săptămâna trecută, doi oficiali de la Casa Albă au fost testaţi pozitiv, motiv pentru care preşedintele SUA a luat hidroxiclorochină preventiv.

Liderul de la Casa Albă a luat acest medidcament care nu s-a dovedit că tratează coronavirusul şi în ciuda avertizărilor autorităţilor sanitare federale şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Donald Trump ia hidroxiclorochină, deşi nu este infectat. „Iau de o săptămână şi jumătate şi sunt încă aici!”