Iliescu, ATAC la Băsescu: Demagogie, autoblam. Psihologii pot să explice mai bine afirmaţiile lui

Ion Iliescu a declarat, miercuri, că USL ar trebui să meargă cu aceeaşi echipă în continuare şi după alegeri, precizând că nominalizarea lui Victor Ponta pentru un nou mandat de premier ar fi un fapt "firesc". Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că o nouă suspendare din funcţie a lui Băsescu se impune în cazul în care şeful statului va încălca Constituţia. Iliescu a caracterizat drept "o demagogie" afimaţia lui Băsescu potrivit căruia România nu e stat de drept şi crede că invocarea frecventă a acestei deficienţe de către şeful statului poate fi explicată mai bine de psihologi.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 08:54
Iliescu, ATAC la Băsescu: Demagogie, autoblam. Psihologii pot să explice mai bine afirmaţiile lui

La iesirea din Spitalul „Elias” unde şi-a făcut miercuri un control general de rutină, Ion Iliescu a fost întrebat cum vede declaraţia lui Traian Băsescu că România nu este stat de drept.

„Este o reacţie mai generală. Psihologii pot s-o explice mai bine ceea ce-i lipseşte cuiva, repetă… Demagogie… Ar fi un autoblam când afirmă că nu avem stat de drept. Adică ce am făcut noi în aceşti 20 de ani? Am construit statul de drept. Nu asta ne lipseşte, ci cultura necesară şi la nivelul liderilor şi la nivelul societăţii pentru ca această democrație și acest stat de drept să fie și eficiente. Amintirea în mod repetat a chestiunii cu statul de drept e o chestiune psihologică, ceea ce repetă cineva înseamnă că-i lipseşte”, a afirmat Ion Iliescu.

Conform preşedintelui de onoare al PSD, Băsescu ar putea fi suspendat în cazul în care va încălca legea fundamentală a statului.

„Există nişte prevederi constituţionale, dacă nu le va respecta există şi această posibilitate. Nu există o strategie de luptă împotriva lui Băsescu”.

În ceea ce priveşte scena politică de după 9 decembrie Ion Iliescu crede că Victor Ponta îşi merită funcţia de premier şi îl vede din nou în această funcţie şi după alegerile parlamentare.

„Firesc aşa ar fi. E un om care abia a făcut o experienţă a acestei funcţii. E mai dificilă funcţia de prim-ministru decât cea de preşedinte. Două funcţii sunt solicitante la noi: cea de prim-ministru şi cea de primar general al Capitalei”, a spus Ion Iliescu.