Băsescu: „Într-o secţie de vot se întâmplă exact ce se întâmplă într-un restaurant”

Fostul preşedinte al României a declarat la România TV că mulţi români se vor feri de alegerile din septembrie iar din acest motiv trebuiau organizate alegerile prin corespondenţă. De asemenea, acesta susţine că actualul Guvern se contrazice şi nu reuşeşte să fie logic.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 19:58
Băsescu: „Într-o secţie de vot se întâmplă exact ce se întâmplă într-un restaurant”

Traian Băsescu susţine că alegerile locale trebuie desfăşurate, însă trebuia introdus şi votul prin corespondenţă pentru ca la urne să se prezinte cât mai puţine persoane. Acesta susţine că Guvernul se contrazice şi nu are logică.

„Este clar că alegerile trebuie să le desfăşurăm, trebuia introdus votul prin corespondenţă ca la urne să mergem cât mai puţini. Nu fac nimic pentru a evita prezenţa directă la urne, nu deschid restaurantele, dar se vor duce la secţiile de votare. E o contradicţie, oamenii aştia nu reuşesc să fie logici. Alegerile nu mai pot fi anulate, limita este depăşită” , susţine Băsescu la România TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu nu se teme de Firea sau Nicuşor Dan: „Niciunul nu are experienţa mea, şi-au căutat pierzania”

De asemenea, Băsescu consideră că mulţi alegători se vor feri de alegerile din septembrie. Mai mult decât atât, acesta susţine că într-o secţie de vot se întâmplă acelaşi lucru ca într-un restaurant.

„Mulţi oameni se vor feri de aglomeraţie dar se vor feri de acest tranzit prin acelaşi loc în care trec sute de oameni în aceeaşi zi. Oamenii se vor feri de aceeaşi cabină în care au intrat alţii, se va dimuna numărul de participanţi la vot. Într-o secţie de vot se întâmplă exact ce se întâmplă într-un restaurant” , a declarat fostul preşedinte.

Citeşte şi: Băsescu cere rezervarea de paturi la Terapie Intensivă în alte state UE pentru COVID-19. „Sistemul se apropie de limită. Nu m-aş juca”

În ceea ce priveşte declararea stării de urgenţă în România, fostul preşedinte susţine că nu este posibilă.

„Nu cred că în România se mai poate da stare de urgenţă. Toţi cei responsabili de gestionarea pandemie sunt compromişi. Au crezut că păcălesc populaţia, o fi păcălită dar nu au păcălit boala. Foarte multe ţări spun că pentru România se impune carantina 14 zile” , menţionează candidatul la Primăria Capitalei.