Predoiu cere procurorilor să continue acţiunea de protejare a cetăţenilor faţă de infractori: Ceea ce a început va continua

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi al unităţilor subordonate au efectuat miercuri 386 de percheziţii domiciliare vizând destructurarea unor grupări infracţionale organizate vizate în 24 de dosare de trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, înşelăciune sau şantaj. În acest context, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a cerut procurorilor să îşi continue acţiunea de protejare a cetăţenilor faţă de infractori. "Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor", a completat Cătălin Predoiu.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 13:18
Predoiu cere procurorilor să continue acţiunea de protejare a cetăţenilor faţă de infractori: Ceea ce a început va continua

„Ministerul Justiţiei salută operaţiunile desfăşurate astăzi de Parchetul de pe lângă ÎCCJ, prin DIICOT, de combatere a crimei organizate şi felicită procurorii DIICOT care au gândit, pregătit şi desfăşurat această operaţiune. Combaterea crimei organizate, a corupţiei, a traficului de persoane, a traficului de minori, infracţiunile la adresa integrităţii fizice şi sexuale, a tuturor formelor de infracţionalitate, reprezintă o comandă şi urgenţă socială importantă în cel mai înalt grad pentru cei care sunt chemaţi să protejeze cetăţenii prin aplicarea politicii penale a statului”, a spus Cătălin Predoiu, într-un comunicat de presă.

Ministrul Justiţiei i-a avertizat pe cei care intenţionează să încalce legea că statul „va da o ripostă fermă tuturor infractorilor”.

„Ceea ce a început, va continua. Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor. Către cei care se ascund de aplicarea legii române: mai devreme sau mai târziu, legea română vi se va aplica. Cer procurorilor să îşi continue acţiunea lor de protejare a cetăţenilor faţă de infractori, pe baza legii şi a adevărului”, transmite ministrul Justiţiei.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. Una dintre grupările infracționale celebre vizate de oamenii legii este Clanul Sportivilor. Prin șantaj, mai mulți membri ar fi obținut peste 100.000 de euro, din iulie și până în prezent. Actiunea DIICOT Craiova, care l-ar viza, potrivit unor surse judiciare, si pe Alex Bodi, fostul iubit al Biancai Dragusanu.

Citeşte şi: Marcel Vela declară război clanurilor interlope: „Este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii din România”