E dezastru pentru piaţa Bitcoin. Specialiştii atrag atenţia că moneda virtuală s-ar putea prăbuşi la o treime din valoarea actuală!

Bitcoin este la un pas de a se prăbuşi şi ar putea ajunge la valoarea de 10.000 de dolari, avertizează analiştii, potrivit CNBC.

10 iul. 2021, 17:11
E dezastru pentru piaţa Bitcoin. Specialiştii atrag atenţia că moneda virtuală s-ar putea prăbuşi la o treime din valoarea actuală!

E dezastru pentru piaţa Bitcoin. Chiar Scott Minerd, preşedintele Guggenheim Investments, o companie de investiţii financiare şi consultanţă care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari, a făcut anunţul sumbru.

E dezastru pentru piaţa Bitcoin. Specialiştii atrag atenţia că moneda virtuală s-ar putea prăbuşi la o treime din valoarea actuală!

„Când mă uit la istoria criptomonedei şi la punctul în care am ajuns, cred că este probabilă o cădere de 70 – 80 %, până la 10.000 – 15.000 de dolari”, a spus Minerd, într-un într-un interviu pentru CNBC, potrivit Antena3.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a adăugat el Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, la jumătate faţă de recordurile de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins în urmă cu trei luni.

Scăderea preturilor a fost determinată de mai mulţi factori: creşterea controlului impus de state precum China asupra pieţei de criptomonede, criticile legate de impactul pe care generarea de criptomonede îl are asupra mediului şi îngrijorările privind valoarea inerentă a acestui activ.

Poziţia din prezent a şefului de la Guggenheim Investments reprezintă o schimbare radicală faţă cea exprimată în trecut, când se declara un fan al Bitcoin.

Cotaţia bitcoin a coborât marţi sub pragul de 30.000 de dolari, pentru prima dată de la sfârşitul lunii ianuarie, cea mai importantă criptomonedă fiind afectată de recentă campanie demarată de autorităţile chineze împotriva criptomonedelor.

În jurul orei 12.50 GMT (15.50, ora României), un bitcoin se tranzacţiona la 29.950 de dolari, cu 9,25% sub cotaţia înregistrată luni seara, după ce anterior a coborât până la 29.334 dolari, cea mai scăzută valoare înregistrată după data de 27 ianuarie 2021.

Cea mai importantă monedă digitală este cotată în prezent la 2,2% peste valoare înregistrată la începutul anului, dar s-a prăbuşit cu 54% comparativ cu maximul istoric de 64.870 de dolari atins la mijlocul lunii aprilie.

„Incertitudinile cu privire la atitudinea Guvernului chinez şi teama că acceptarea bitcoin şi a altor criptomonede va fi întârziată de impactul lor asupra mediului afectează piaţa„, a comentat Fawad Razaqzada, analist la ThinkMarkets, citat de Reuters.

Citeşte şi: Prima ţară din lume care adoptă Bitcoin. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă”