A doua universitate din România a anunţat suspendarea cursurilor de teama coronavirusului

Conducerea Universității "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu a luat decizia suspendării cursurilor până luni, 2 martie, în contextul în care una dintre studente, recent revenită din Italia, a fost plasată în carantină la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu suspiciune de coronavirus.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 15:45
A doua universitate din România a anunţat suspendarea cursurilor de teama coronavirusului

Potrivit reprezentanților UCB Târgu Jiu, în situația în care, în zilele următoare, se va dovedi ca tânăra are o simplă viroză respiratorie și nu coronavirus, consiliul instituției de învățământ superior se va întruni și se va decide ziua reîntoarcerii la cursuri a studenților. Decizia de suspendare a cursurilor se aplică studenților din cadrul tuturor facultăților UCB Târgu Jiu.

Citeşte şi: Sindicatele din Educaţie cer suspendarea simulărilor din martie, de teama coronavirusului

O tânără care s-a întors sâmbătă din Italia, studentă a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a fost izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

„Este vorba de o tânără care a venit din Italia, dar nu din zonele în care sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Simptomatologie practic doar viroză, o stare subfebrilă şi rinoree, s-a prezentat la cabinetul facultăţii şi, ţinând cont că vine din Italia, s-a hotărât să se ia măsuri să se izoleze la secţia de Boli Infecţioase ca apoi şi în Universitate să se facă curăţenie, dezinfecţie şi să se evite alte probleme, dar, momentan, ea nu are niciun diagnostic cert că are ceva mai grav”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Elena Piţian, pentru Agerpres.

De asemenea, tot mai mulţi români s-au izolat la domiciliu în ultimele ore după ce s-au întors din Italia sau alte zone afectate de coronavirus.

Citeşte şi: Suspecţi de coronavirus internaţi în spitale din România. Toţi s-au întors recent din Italia