Gardian găsit mort în arest. Angajaţii penitenciarului au chemat SMURD-ul, dar a murit până la spital

Angajații penitenciarului au cerut sprijinul unui echipaj SMURD, însă la sosirea echipajului medical a fost constatat decesul.

20 oct. 2019, 06:55
Gardian găsit mort în arest. Angajaţii penitenciarului au chemat SMURD-ul, dar a murit până la spital

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a preluat cazul poliţistului găsit împuşcat în Penitenciarul Arad, procurorii mergând pe varianta sinuciderii cu arma din dotare.

„A fost deschis un dosar pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Poliţistul a folosit pistolul din dotare, model Carpaţi de calibru 7,65 mm”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.


UPDATE: „Duminică, 20.10.2019, în jurul orei 04.00, un poliţist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împuşcat, în Postul Control 2 al unităţii. Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului”, a transmis, duminică, Administraţia Naţional a Penitenciarelor.

Sursa citată precizează că poliţiştii de penitenciare sunt evaluaţi psiholgic periodic, precum şi ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de faţă, la data de 06.11.2018.

Poliţistul de penitenciare găsit împuşcat era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, îndeplinindu-şi cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu.

„Cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate. Întregul colectiv al Penitenciarului Arad şi conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi exprimă regretul faţă de acest eveniment şi transmite sincere condoleanţe familiei”, a mai transmis sursa citată.

Un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat duminică. Polițistul era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, anunţă specialarad.ro.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, duminică dimineață un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în Postul Control 2 al unității. 

Polițiștii de penitenciare sunt evaluați psiholgic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul polițistului împușcat în noiembrie 2018.

Polițistul de penitenciare era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999.

„Cauzele și împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate.Întregul colectiv al Penitenciarului Arad și conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor își exprimă regretul față de acest eveniment și transmite sincere condoleanțe familiei”, arată sursa citată.