A început Postul Paștelui. Rețeta perfectă cu care poți începe Postul Mare

Creştinii ortodocşi au început de luni Postul Paştelui, cunoscut drept Postul Mare. Reprezintă perioada de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului care va fi sărbătorit anul acesta în data de 5 mai. Postul Paștelui nu este înţeles numai ca abstinenţă alimentară, ci ca practică ascetică pentru îndepărtarea de patimi.

18 mart. 2024, 12:10
A început Postul Paștelui. Rețeta perfectă cu care poți începe Postul Mare

A început Postul Paștelui. După ce săptămâna trecută, credincioșii care țin post au renunțat la brânzețuri, de luni și carnea este scoasă din meniu. Comparativ cu celelalte posturi de peste an, Postul Paştelui poate fi considerat mai aspru, existând numai două sărbători cu dezlegare la peşte, de Buna Vestire (25 martie) şi în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim – Floriile (28 aprilie).

Există însă și o parte bună. Schimbarea regimului alimentar poate contribui la eliminarea toxinelor din organism şi la îmbunătăţirea sănătăţii fizice.

Și pentru că a început Postul Paștelui, vă propunem o rețetă de legume la cuptor. Este o reteta usoara, rapida și pe care o puteți pregăti pentru zilele în care țineți post.

Citește și: Rețetă de post sățioasă și sănătoasă. Mâncărică de murături, gata rapid și din doar trei ingrediente

Aveți nevoie de 2 dovlecei zucchini, 2 morcovi, țelină, 1 – 2 cartofi, 2 ardei capia și o convervă de năut. Legumele se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun într-un vas de yena. Năutul se scoate din cutie, se spala sub jet de apă, se scurge de apă și se adaugă peste legume. Se adaugă cimbru, sare și piper după gust și se stropește cu ulei de măsline. Vasul se bagă la cuptor pentru 40 minunte la 180 grade.

Citește și: Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cea mai simplă și gustoasă rețetă de post! Paste cu pesto de busuioc și rucola, o delicatesă pentru oricine. Gata în doar 15 minute

Este o mâncare care se servește caldă. Se pot adăuga cubulețe de tofu sau, pentru cei care nu țin post, branză telemea de vacă sau capră.