A murit Angelo Badalamenti, compozitorul celebrei coloane sonore a serialului „Twin Peaks”. Avea 85 de ani

Angelo Badalamenti, compozitorul coloanei sonore a serialului "Twin Peaks", a murit la vârsta de 85 de ani. De asemenea, a creat melodiile memorabile pentru "Blue Velvet" şi "Mulholland Drive" şi a colaborat cu David Lynch la alte câteva filme.

13 dec. 2022, 11:51
A murit Angelo Badalamenti, compozitorul celebrei coloane sonore a serialului „Twin Peaks”. Avea 85 de ani
A murit Angelo Badalamenti, compozitorul celebrei coloane sonore a serialului "Twin Peaks". Avea 85 de ani

A murit Angelo Badalamenti, compozitorul celebrei coloane sonore a serialului „Twin Peaks”. Decesul a fost anunţat de nepotul artistului, pe Instagram: „Unchiul meu, Angelo Badalamenti, a trecut bariera către un alt plan al existenţei”. La rândul său, David Lynch a spus simplu: „Fără muzică astăzi”.

Citeşte şi: O nouă moarte fulgerătoare. Actriţa a murit subit, ce scrisese fanilor pe Facebook cu doar o oră înainte de deces

Angelo Badalamenti a compus muzica pentru david Lynch la „Twin Peaks: Fire Walk With Me”, 2Wild at Heart”, „Lost Highway” şi „The Straight Story”. Printre alte compoziţii sunt: „Cabin Fever”, „Auto Focus”, „Before the Fall”, „Dark Water”, „Secretary” şi „A Very Long Engagement”.

Citeşte şi: Cher a anunţat că mama ei a murit la vârsta de 96 de ani. Georgia Holt a fost actriţă şi cântăreaţă

Angelo Badalamenti lucrat la partitura pentru filme precum „Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors” şi „National Lampoon’s Christmas Vacation” înainte de a relua lucrul la coloana sonoră a serialului „Twin Peaks”. „Twin Peaks Theme” a câştigat un Grammy pentru interpretare instrumentală pop. De asemenea, a fost recompensat şi cu premiul pentru întreaga activitate la Gala World Soundtrack Awards, precum şi cu distincţia Henry Mancini, acordată de Societatea Americană a Compozitorilor, Autorilor şi Editorilor.