A murit Lascăr Duiliu Zamfirescu, ultimul coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai. "România pierde un tezaur viu"

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 21:17 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 21:27 // Sursa: romaniatv.net

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, regretă moartea lui Lascăr Duiliu Zamfirescu, ultimul coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I. Principesa Margareta a afirmat că, prin dispariţia lui Lascăr Duiliu Zamfirescu, "România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane".

Foto: clasapalatina.wordpress.com

Mesajul Principesei Margareta după ce Lascăr Duiliu Zamfirescu a murit

"Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu mare tristeţe de trecerea la cele veşnice a ultimului coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I, domnul Lascăr Duiliu Zamfirescu. Prin trecerea sa la cele veşnice, România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane şi ultimul prieten din tinereţe care l-a cunoscut pe Regele Mihai în anii formării sale educaţionale", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

Lascăr Zamfirescu s-a născut la Berlin, în 23 mai 1922. El este fiu al diplomatului Alexandru Zamfirescu şi nepot al scriitorului Duiliu Zamfirescu.

A început şcoala în Olanda, într-o instituţie religioasă, continuându-şi copilăria în capitalele mai multor ţări (Brazilia, Portugalia), unde tatăl său era trimis ca reprezentant al României.

Ajuns în ţară la vârsta de 14 ani, în 1936, el s-a alăturat Clasei Palatine, din anul al V-lea, până în clasa a VII-a (1939). În această perioadă, a devenit foarte apropiat Principelui Moştenitor Mihai, cei doi formând o prietenie care a rezistat peste decenii.

În vacanţele de vară, Lascăr Zamfirescu era la Roma, alături de tatăl său, fiind deseori invitat la Florenţa de Regina-Mamă Elena.

După absolvirea studiilor, la Colegiul Naţional "Sfântul Sava", a devenit inginer în electromecanică, lucrând 11 ani în uzinele Malaxa, continuând pasiunea pentru inginerie de-a lungul vieţii.

În anul 1945, s-a căsătorit cu Elena Rosetti.

Lascăr Zamfirescu este cunoscut şi pentru că a fost fratele disidentei exilate Sanda Stolojan, pe care a apărat-o în faţa organelor de securitate.

După întoarcerea Regelui Mihai, cei doi au reluat legăturile, Lascăr Zamfirescu fiind devotat regelui şi prietenului său până la capăt, mai informează Familia Regală a României.

Dr. Alexandru Rafila, despre scandalul termoscanerelor: "A fost o greşeală de la început utilizarea acestui termen de termoscanare"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H