A murit mama lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD trece prin momente grele. „E o luptătoare şi nu sunt pregătit să fiu orfan”

Marcel Ciolacu trece prin momente cumplite. Mama liderului PSD a murit la 84 de ani, la Spitalul Județean din Buzău.

31 aug. 2022, 16:45
A murit mama lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD trece prin momente grele. „E o luptătoare şi nu sunt pregătit să fiu orfan”

Mama lui Marcel Ciolacu a murit marți, pe patul de spital. Era internată la Spitalul Județean din Buzău de patru zile, fiind diagnosticată cu cancer.

Liderul social-democraților a primit vestea cumplită în timp ce se afla la reuniunea PSD organizată în fiecare vară la Constanța. A plecat imediat de la locul de întâlnire și s-a dus la București, urmând să plece ulterios la Buzău. Familia lui Ciolacu nu a făcut încă anunțul decesului.

Marcel Ciolacu era foarte atașat de mama lui, iar ultima fotografie în care apare alături de ea a fost făcută în perioada Paștelui. Politicianul a spus, recent, într-o emisiune tv, cu ce probleme de sănătate se confrunta mama lui. „Mama mea suferă de mai mulți ani de cancer. Își duce boala cu demnitate, așa cum a făcut și tatăl meu”, a spunea el în urmă cu puțin timp.

În 2021, Ciolacu spunea că marele lui regret este că nu poate sta mai mult timp cu mama lui. „Aveţi remuşcări că nu puteţi fi mai aproape de mama dumneavoastră care est bolnavă?”, l-a întrebat Denise Rifai pe Marcel Ciolacu, în emisiunea de la Kanal D.

„Am remuşcarea că nu petrec mai mult timp cu dânsa. Dar întotdeauna când mă duc la Buzău – nu cred că se supără soţia sau altcineva – în primul rând mă opresc la mama. Stau cu dânsa şi în cele două trei zile, mai ales la sfârşit de săptămână, încerc să trec măcar o dată pe la dânsa, să vorbesc, să-mi povestească de vecini. E o luptătoare şi eu nu sunt pregătit să fiu orfan şi nu am ce să-i fac, va trebui să lupte în continuare să mai trăiască şi să ne mai vegheze pe fiecare dintre noi”, spunea Marcel Ciolacu în 2021.

Marcel Ciolacu și-a pierdut și tatăl din cauza cancerului

Marcel Ciolacu și-a pierdut și tatăl în urmă cu șapte ani, fost pilot militar care a fost diagnosticat tot cu cancer. S-a luptat cu boala cruntă timp de zece ani, iar șeful PSD a dezvăluit că tatăl lui i-a marcat viața și că nu are decât amintiri frumoase cu el.

”Tatal meu a murit de cancer, însă a reușit cu ajutorul echipei de la Fundeni să ducă acest cancer mai bine de 10 ani. Este acolo o echipă de profesionişti şi acelaşi tratament îl ai şi-n străinătate, şi în România. Sunt aceleaşi protocoale. Noi toti ne-am tratat în România. Si mama mea are ghinion sa aiba cancer si se trateaza tot in Romania. O duce cu demnitate. Este o boală ca orice altă boală, iar mama are un tonus foarte bun”, spunea șeful PSD în urmă cu câțiva ani.

Întrebat, într-o emisiune tv, despre sfatul cel mai important primit de la tatăl său, politicianul a spus că a fost învățat să fie modest. „De la tatăl meu o am, de la familia mea. Sunt niște oameni maturi, cu bun simț, politicoși. Erau tot timpul atent la toți cei din jur, se implica în problemele celor din jur. Mai făcea și glume oltenești care mai deranjau, dar întotdeauna aveau un adevăr la bază”.

Citește și Marcel Ciolacu: „PSD va lupta pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani / Toți actorii din energie trebuie să plătească o contribuție de solidaritate!”

Citește și PSD a decis. Marcel Ciolacu a anunțat cu cât vor crește pensiile românilor, din 2023