Aceasta este boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer. Anunţul făcut de specialiştii din domeniul Sănătăţii!

Reprezentanţii din Sănătate ai Franţei au raportat nu mai puţint de trei cazuri de hemofilie, o afecțiune gravă a sângelui, în cazul unor persoane vaccinate anti-COVID-19 cu serul de la Pfizer.

24 mai 2021, 19:07
Aceasta este boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer. Anunţul făcut de specialiştii din domeniul Sănătăţii!

Aceasta este boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer.   Hemofilia e afecţiunea care face ca sângele să nu se coaguleze normal. Astfel, persoana în cauză are sângerări necontrolabile, care pot avea loc spontan sau în urma unor traumatisme minore.

Aceasta este boala care ar fi apărut ca efect al vaccinului Pfizer. Anunţul făcuz de specialştii din domeniul sănătăţii”

Hemofilia duce la sângerare excesivă, prelungită, fără tendinţa de sistare. Hemoragiile pot fi interne, în articulații și mușchi sau externe, cauzate de tăieturi minore, intervenții medicale dentare sau traumatisme. În unele cazuri, sângerarea apare cu întârziere după traumatism, sau reapare după o iniţială sistare, scrie Spynews.

Potrivit studiilor în domeniu, hemofilia este o boală de sânge moștenită doar de catre persoanele de sex masculin. În Franța, hemoflia s-a dezvoltat în câteva zile până la o lună, la persoane cu vârsta peste 75 de ani.

„Printre efectele aflate deja sub supraveghere specifică, analiza unui nou caz de hemofilie dobândită în această perioadă, care creşte la trei numărul cazurilor apărute de la începutul vaccinării”, confirmă faptul că acest efect foarte rar este un “semnal potenţial” pentru o monitorizare atentă, notează ANSM.

Pfizer anunţă că ia în calcul vaccinarea anuală împotriva coronavirusului, deoarece „COVID-19 continuă să se răspândească în Europa şi în lumea”.

Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală, a anunţat CEO-ul Albert Bourla. Grupul farmaceutic se gândeşte ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină unul sezonier, așa cum este cel împotriva gripei obișnuite.

Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție.

Covid-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume, la mai mult de un an de la primele cazuri. Așa că ne îmbunătățim cunoștințele și lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi protecție”, a precizat Albert Bourla, potrivit Rai News, citat de Alephnews.

Oficialii UE au încheiat cu Pfizer un nou contract. 900 de milioane de doze. Ar trebui livrate între decembrie 2021 și finalul lui 2023. Ungaria e singura țară membră care a refuzat participarea la contract.

Citeşte şi: Vaccin Pfizer. EMA aprobă stocarea la temperatura frigiderului timp de o lună