Acest condiment nu trebuie să lipsească din lista de cumpărături! Coriandrul are multiple beneficii pentru sănătate!

În afară de gustul intens pe care îl oferă în preparatele culinare, coriandrul vine la pachet cu multiple beneficii pentru sănătate. Acest condiment nu trebuie să lipsească din lista de cumpărături.

21 feb. 2022, 13:40
Acest condiment nu trebuie să lipsească din lista de cumpărături! Coriandrul are multiple beneficii pentru sănătate!

În foarte multe cazuri, coriandrul este ingredientul vedetă din multe preparate culinare. Pe lângă culoare și savoare, coriandrul oferă organismului nutrienții necesari. Conține vitamina K, care sprijină sănătatea oaselor, vitamina A și vitamina C, responsabile de funcția imunitară.

CITEȘTE ȘI: Pentru ce fel de mâncare se folosește fiecare condiment în parte

Mai mult decât atât, pe lângă aportul de vitamine, coriandrul conține și o cantitate mare de antioxidanți. Printre aceștia se numără și polifenolul. Acest antioxidant reduce inflamațiile și previne deteriorarea celulară care contribuie semnificativ la îmbătrânirea prematură și conduce la creșterea riscului de îmbolnăvire.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care te scapă de răceală şi gripă şi dă gust delicios mâncării. Are proprietăți anti-cancer și previne bolile de inimă

Are beneficii cardiovasculare!

În medicina tradițională frunzele de coriandru au fost folosite pentru a trata durerile, inflamațiile, problemele gastrointestinale și diabetul. Majoritatea proprietăților medicinale au fost studiate de-a lungul anilor, dar cel mai recent studiu a arătat că această plantă are beneficii cardiovasculare precum reglarea tensiunii arteriale și ritmului cardiac. Toate acestea se datorează conținutului bogat de antioxidanți.