Acesta este fructul perfect pentru slăbit

Acesta este un fruct mic, cunoscut pentru culorile sale, maro pe exterior și verde pe interior. Se numește kiwi pentru că este asemănător cu pasărea cu același nume, care este foarte populară în Oceania.

RomaniaTV.net
30 mart. 2016, 11:35
Acesta este fructul perfect pentru slăbit

Beneficiile secrete ale fructului kiwi:

Bogat în antioxidanți și vitamina C Acestea sunt cele două elemente nutritive principale ale fructului kiwi. Are mai multă vitamina C decât portocala și lămâia, fiind aproape dublă. Guavele și coacăzele sunt singurele fructe care au cea mai mică cantitate din această vitamină.

O felie de kiwi are mai mult de 80 % din necesarul zilnic de vitamina C. Este recomandat să fie consumat dimineața la micul dejun. Printre proprietățile acestei vitamine sunt consolidarea vitaminei C, reducerea hipertensiunii arteriale și a celulelor canceroase, prevenirea răcelii și a alergiilor.

Vitamina C este un antioxidant puternic, având capacitate de a neutraliza radicalii liberi, de aceea este bine să consumăm kiwi, și în plus, menține celulele tinere și corpul sănătos.Mai multe beneficii ale acestui fruct:

Citeşte şi  NU ai voie să mănânci mai mult de 3 kiwi pe zi. Iată ce se întâmplă

Reduce stresul și starea de nervi

Kiwi este un fruct pentru timpurile moderne. Datorită cantității mari de vitamina C, poți evita starea de nervozitate și anxietate, fiind benefic pentru reducerea stresului. După ce-l mănânci o să te simți mai calmă și te vei putea concentra la problemele zilnice. Medicii recomandată consumarea de kiwi înainte de a te duce la interviu sau la o întâlnire importantă, pentru a reduce tensiunea.

Reduce constipația

Este un fruct bogat în fibre solubile, ajutând digestia și îmbunătățind sistemul intestinal, motiv pentru care acesta previne constipația. Dacă este mâncat la micul dejun, este foarte benefic pentru digestie. Poate fi mâncat și cu alte fructe, cu iaurt sau cereale dimineața. Ajută la stimularea mișcărilor intestinale.Ne ajută să slăbim și să reducem retenția de apă

Acest fruct are un procent ridicat de apă și o cantitate calorică medie, de aceea este benefic atunci când vrem să slăbim. În plus, nu are sodiu, ceea ce-l face perfect pentru slăbit și retenția de apă, în special pentru femeile însărcinate. Kiwi are efect diuretic, și nu trebuie să lipsească din dieta celor care sunt obezi sau supraponderali. În plus, este benefic în cazuri de insuficiență cardiacă sau hepatică.

Citeşte şi  Dieta cu kiwi 2 în 1: detoxifiere şi slăbire. Dai jos 1 kilogram pe zi

Ajută procesul de digestie

Kiwi este foarte digestiv, evitând dezvoltarea de indigestie, gastrită și gaze. În plus, ajută la luarea de proteine din produsele alimentare ingerate.Îmbunătățește circulația sângelui

Deoarece conține 6 acizi grași și vitamina E, kiwi lichefiază sângele, îmbunătățind starea generală de sănătate a arterelor. Acest lucru previne formarea de cheaguri în vasele de sânge, accidentele vasculare cerebrale sau atacul de cord. În plus, ajută la menținerea unui nivel normal al colesterolului în sânge.

Stimulează sistemul imunitar

Acest lucru înseamnă că ne ajută să ținem la distanță răcelile și poate stimula sistemul de apărare datorită cantității mari de acid folic care se găsește în kiwi, pe lângă vitamina C. Ambele substanțe nutritive permit producerea de mai multe celule albe și roșii, precum și anticorpi, care funcționează ca un scut împotriva bolilor cauzate de virusuri.

Citeşte şi  De ce este kiwi un fruct-minune

Luptă împotriva anemiei

Acest lucru se datorează și vitaminei C, care crește absorbția fierului din ceea ce mâncăm. Persoanele care au deficit de fier ar trebui să consume mai mult kiwi pentru a se recupera. Este un fruct delicios, a cărui aromă este o combinație între gustul de banană, căpșuni și ananas.

Ai tot mai des dureri de cap intense, însoţite adesea de greaţă şi probleme de vedere? Iată care ar putea fi motivul!