Acestea sunt simptomele care apar la românii vaccinați care s-au infectat cu COVID

Deși sunt destul de multe diferențe în ceea ce privește simptomele pe care le au cei vaccinați cu două doze față de ceilalți, există diferențe semnificative care vă pot indica dacă trebuie să faceți un test COVID-19 sau nu.

14 sept. 2021, 18:22
Acestea sunt simptomele care apar la românii vaccinați care s-au infectat cu COVID

Acestea sunt simptomele care apar la românii vaccinați. Potrivit unui nou studiu, cele mai frecvente simptome de COVID-19 din prezent la persoanele care nu s-au vaccinat sunt:

-Cefalee
-Durere în gât
-Rinoree
-Febră
-Tuse persistentă

Pe lângă faptul că anosmia (lipsa mirosului) a ieșit din diagrame, respirația scurtă a fost cel de-al 30-lea simptom cel mai raportat, spre deosebire de etapele timpurii ale pandemiei COVID-19. Simptomele în cazul celor care au fost vaccinați cu o singură doză au fost similare cu ale celor nevaccinați.

Simptomele care apar la românii vaccinați cu o singură doză care s-au infectat cu COVID:

-Dureri de cap
-Rinoree
-Dureri în gât
-Strănut
-Tuse persistentă

„Unul dintre indicatorii de la început ai boli este tusea persistentă, aflată în topul celor 5 simptome, însă acum vine în clasament după strănut și nas înfundat”, au scris autorii studiului citați de IFL Science. Anterior se credea că strănutul și nasul înfundat nu au legătură cu infecția.

Simptome de COVID-19 la persoanele vaccinate cu ambele doze:

Primele cinci simptome la aceștia sunt:

-Cefalee
-Rinoree
-Strănut
-Durere în gât
-Pierderea mirosului

În cazul persoanelor care au făcut COVID-19 deși erau vaccinate cu două doze s-a raportat că simptomele durează o perioadă mai scurtă de timp, ceea ce sugerează că boala este mai puțin gravă.

Pe lângă modificările aduse virusului în sine (și apariția unor noi variante, Delta din prezent fiind considerantă cea mai comtagioasă), care explică modificările simptomelor în rândul celor nevaccinați, o parte din schimbare poate fi relaționată cu datele demografice ale celor care se infectează.

Citește și: Bebeluş de doar 13 zile, infectat cu COVID-19, internat la ATI. Numărul minorilor infectaţi a crescut alarmant

„Există câteva motive pentru care simptomele se pot schimba. Inclusiv faptul că vaccinații au simptome mai puțin severe, precum și mai multe cazuri de COVID-19 raportate la persoane mai tinere, despre care am constatat că au și simptome diferite, mai puțin severe”, au mai spus cercetătorii.

Citește și: Incidenţa COVID-19 a explodat în mai multe judeţe. Cluj-Napoca a depăşit rata de infectare COVID-19 de 2/1.000. Tot mai multe judeţe se pregătesc de scenariul galben