Acneea infantilă: Specialistul îţi spune totul despre această afecţiune

Dacă acneea nou-născutului apare în general în primele 2-3 săptămâni de viață și se manifestă de obicei prin leziuni inflamatorii superficiale (mai ales papule), acneea infantilă apare în general spre vârstă de 3 luni și se manifestă caracteristic prin comedoane și uneori noduli inflamatori. Acneea nou-născutului se remite de obicei spontan în câteva săptămâni-până la 3 luni, în timp ce acneea infantilă este în general mai severă și cu durată mai lungă atunci când prezintă leziuni inflamatorii.

RomaniaTV.net
27 mai 2016, 13:19
Acneea infantilă: Specialistul îţi spune totul despre această afecţiune

Acneea infantilă reprezintă așadar o afecțiune rară, mult mai puțin întâlnită decât acneea nou-născutului, și apare de obicei la sugari în vârstă de 3 luni-până la 12 luni, în medie în jurul vârstei de 9 luni. De cele mai multe ori se remite spontan în câteva luni – până la doi ani, dar poate persistă până la 5 ani sau se poate continua cu acneea juvenilă.

Citeşte şi  Mâncăruri pe care este bine să le eviţi dacă ai tenul predispus la acnee

Cauzele acneei infantile

Patogenia acestei afecțiuni este puțin cunoscută, dar se recomanda evaluarea concomitentă a parametrilor de creștere a sugarului/copilului mic, în vederea detectării unei eventuale cauze de hiperandrogenism, adică a unei surse care să producă nivele crescute de hormoni androgeni. Aceasta deoarece gonadele și suprarenalele copiilor între 1 și 7 ani secretă în mod normal cantități mici de hormoni.

Foarte rar acneea infantilă se asociază cu alte manifestări de hiperandrogenism, cum ar fi hirsutismul (pilozitate excesivă în zonele în care aceasta nu apare în mod normal) sau închiderea prematură a epifizelor osoase, chiar semne de pubertate precoce, spre exemplu creșterea masei musculare, mărirea clitorisului/penisului/testiculelor, dezvoltarea sânilor la fete, chiar apariția unui miros axilar neplăcut.

Citeşte mai mult pe feminis.ro