Adevăratul motiv al plecării lui Bill Gates de la conducerea Microsoft. Miliardarul a fost forţat să demisioneze, după o relaţie sexuală cu o angajată

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a avut o relație sexuală „inadecvată” cu un membru al personalului feminin în anul 2000 și ulterior a demisionat de la conducerea companiei, în timp ce o anchetă privitoare la această relație a fost investigată de Consiliul de Administrație.

17 mai 2021, 09:20
Adevăratul motiv al plecării lui Bill Gates de la conducerea Microsoft. Miliardarul a fost forţat să demisioneze, după o relaţie sexuală cu o angajată

Consiliul de Administrație al Microsoft a angajat o firmă de avocatură pentru a efectua ancheta, după ce personalul a prezentat acuzația și, în 2020, a decis ca Bill Gates să renunțe la consiliul de administrație. Când acesta într-adevăr  a demisionat, în martie 2020, a justificat că se va concentra asupra „priorităților filantropice”.

Într-o declarație transmisă către Business Insider şi preluată de Daily Mail, un purtător de cuvânt al Microsoft a afirmat: „Microsoft a primit o sesizare în a doua jumătate a anului 2019 că Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000. Un comitet al Consiliului de Administrație a examinat sesizarea, ajutat de o firmă de avocatură externă pentru a efectua o investigație aprofundată. Pe parcursul anchetei, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a făcut sesizarea”.

Citeşte şi Bill Gates a angajat un avocat în vârstă de 97 de ani pentru partajul de la divorţ. Este mâna dreaptă a unui alt miliardar, Warren Buffett

Potrivit Wall Street Journal, un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat că decizia sa de a demisiona din consiliul de administrație nu are legătură cu ancheta asupra relației, dar a spus că „a existat o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă”.

Materialul din Wall Street Journal a apărut în aceeași zi cu un articol al The New York Times, potrivit căruia Gates ar fi urmărit angajații de sex feminin la Microsoft și la Fundația pe care o patronează împreună cu soţia sa. Raportul mai relevă că Gates a fost „respingător” față de soția sa, Melinda French Gates, în timpul ședințelor de la Microsoft.

Bill și Melinda Gates, unul dintre cele mai bogate cupluri din lume, cu o avere estimată de 130 de miliarde de dolari, au anunțat luna aceasta că vor divorța.

Citeşte şi Bill Gates găzduia petreceri cu femei goale în propria piscină. Dezvăluiri incendiare făcute de biograful său