Adolescent de 17 ani, mort după ce elicopterul SMURD trimis să-l salveze a aterizat la 15 kilometri distanţă

Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit după ce mort după ce elicopterul SMURD trimis să-i salveze viaţa a aterizat la 15 kilometri de locul solicitării. Tragedia sa petrecut vineri dimineaţă, în judeţul Alba.

16 apr. 2021, 13:04
Adolescent de 17 ani, mort după ce elicopterul SMURD trimis să-l salveze a aterizat la 15 kilometri distanţă

Adolescent de 17 ani, mort după ce elicopterul SMURD trimis să-l salveze a aterizat la 15 kilometri distanţă.

Adolescent de 17 ani, mort după ce elicopterul SMURD a aterizat la 15 kilometri distanţă

Citeşte şi Bărbat spânzurat la Cluj. Un elicopter SMURD a întervenit pentru a salva victima, însă fără succes

Băiatul de 17 ani a fost găsit, vineri dimineaţă, în camera sa fără suflare chiar de către părinţii săi. Oamenii l-au urcat într-o maşină de teren şi l-au dus de urgenţă la dispensarul din Arieşeni. A fost solicitat un elicoper SMURD, însă, acesta în loc să aterizeze în Arieşeni, a aterizat la Băiţa, în Bihor. Potrivit viceprimarului, salvatorii SMURD ar fi greşit coordonatele.

De cealaltă parte, ISU SMURD spune că elicopterul a trebuit să aterizeze la 15 kilometri de locul solicitării din cauza condiţiilor meteo nefavorbile.

Între timp, medicii de la dispensar s-au chinuit să-l resusciteze, însă fără rezultat. Adolescentul de 17 ani a murit.

Acesta nu era cunoscut cu probleme medicale.

Citeşte şi Trei elicoptere H135 SMURD, recepţionate de Inspectoratul General de Aviaţie şi IGSU

Accident cu cinci victime în Teleorman. Un copil de doi ani, rănit grav, a fost luat cu elicopterul SMURD

Un copil de 2 ani, aflat printre cele cinci persoane rănite într-un accident de pe DN 6, la Vităneşti, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, informează ISU Teleorman.

„Trei autovehicule au fost implicate în accident. Au fost cinci victime, patru adulţi şi un copil de aproximativ 2 ani. Copilul, ce prezintă o fractură deschisă la membrul superior stâng, va fi preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de specialitate din Bucureşti. Dintre cei patru adulţi, cu traumatisme uşoare, ce au primit primul ajutor calificat, o femeie de 33 de ani a fost transportată la UPU Alexandria pentru investigaţii medicale amănunţite. Celelalte trei persoane adulte au refuzat să meargă la spital”, precizează ISU Teleorman.

La faţa locului au intervenit un echipaj de descarcerare, două autospeciale de stingere, două echipaje SMURD şi o autospecială de transport personal şi victime multiple.

De asemenea, au venit la locul accidentului şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman.