Administratorul public al Primăriei Deva, infectat cu COVID-19 din nou. „M-am trezit cu simptomele specifice unei răceli”

Adrian David, administratorul public al municipiului Deva, a fost diagnosticat cu COVID-19 a doua oară în acest an. El a mărturisti că boala a fost depistată, după ce duminică a resimţit simptomele unei răceli, moment în care a decis să-şi facă un test PCR pentru noul coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 11:43
Administratorul public al Primăriei Deva, infectat cu COVID-19 din nou. „M-am trezit cu simptomele specifice unei răceli”

„Duminică, m-am trezit cu simptomele specifice unei răceli şi, pentru siguranţa tuturor, am decis să-mi fac un test COVID, care a ieşit pozitiv. Mi-am făcut investigaţii la plămâni, analize de sânge. Nu pare a fi o situaţie complicată, dar trebuie urmat un tratament”, a declarat Adrian David, conform Agerpres.

Administratorul public al municipiului Deva a menţionat că urmează un tratament acasă, pentru că nu era cazul să fie internat în spital. După cinci zile, Adrian David spune că va repeta testul pentru infecţia cu COVID-19, iar până atunci va rămâne în izolare, alături de familie.

Fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Hunedoara şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, Adrian David a precizat că nu se pune problema unor contacţi direcţi deoarece a respectat, în permanenţă, toate regulile sanitare şi a purtat mască la toate manifestările.

„La toate manifestările, absolut la toate, am purtat mască, inclusiv la serviciu. Nici nu s-a pus problema să nu respect regulile”, a adăugat David care crede că infectarea provine cel mai probabil din zona privată.

Potrivit sursei citate, administratorul public al municipiului Deva a mai fost infectat cu noul coronavirus la jumătatea lunii martie. La acea vreme, el a fost nternat în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara alături de deputatul (PNL) Lucian Heiuş şi primarul oraşului, Florin Oancea.

În luna mai, cei trei politicieni liberali s-au numărat printre primii donatori de plasmă din judeţul Hunedoara pentru a sprijini tratamentul persoanelor care sufereau de COVID-19.

BILANŢ CORONAVIRUS 5 OCTOMBRIE. 1591 cazuri noi de infectare la 6.537 de teste. RECORD la Bucureşti. 592 pacienţi la ATI