ADRIAN IOVAN, dezvăluiri INCREDIBILE despre TRECUT: Nu se culca până nu avea lângă el un ursuleţ din pluş

Vestea morţii aviatorului Adrian Iovan, la numai 55 de ani, a îndurerat o ţară întreagă. Colegii de breaslă sunt revoltaţi după această tragedie având despre Iovan numai cuvinte de laude.

24 ian. 2014, 08:18

ADRIAN IOVAN a fost înmormântat vineri. După ce ieri, Aurelia Ion a fost condusă pe ultimul drum cu o durere nemărginită, azi apropiaţii îi spun adio pilotului Adrian Iovan. Trupul neînsufleţit se află acum la Biserica Sfântul Ilie din capitală.

Ion Cercel, fost coleg cu Adrian Iovan la Şcoala Militară de Aviaţie, a venit joi într-un suflet la capela Bisericii Sf. Ilie din Bucureşti, pentru a-i aduce un ultim omagiu regretatului aviator.

„Adrian era un tip tare vesel, râdeam mereu. Ştiu că la Şcoala Militară de Aviaţie, unde am fost colegi, el nu se culca până nu avea lângă el un ursuleţ din pluş. Când am auzit că a murit la Ursoaia, am încremenit. I-am adus drapelul ţării, ca să-i acopăr coşciugul. Înainte de înmormântare o să-l iau şi o să i-l dăruiesc fiului său, ca să ştie că Adrian a murit ca un erou”, a spus el pentru libertatea.ro.

Fost coleg cu Adrian Iovan la Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu”, pilotul Marian Covache a povestit pentru ziarulring.ro, câte ceva despre începuturile carierei lor şi a dezvăluit ce porecle aveau.

„A fost un om deosebit. Nici nu-mi vine să cred că nu mai este. Mulţi l-au blamat că s-a plâns de pensie, dar a avut tot dreptul să se zbată şi să atragă atenţia asupra acestei nedreptăţi. Pentru un aviator nu există sâmbătă, nu există duminică, nu există sărbători legale, iar familia cade pe planul doi. Este tragic ce se întâmplă şi prin câte trebuie să treacă un profesionist, cât trebuie să munceacă un aviator şi la pensie pentru a-şi câştiga existenţa. Am încercat să-l conving să se mai liniştească cu munca. Noi, piloţii, avem toţi porecle. El era «Ciungu», eu eram «Mortu»„, a mărturisit pilotul Marian Covache.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Citeşte şi: ADRIAN IOVAN a murit cu gândul la fiul său. Ce a strigat pilotul, cu ultimele puteri

Citeşte şi:

Mărturii cutremurătoare de la locul tragediei din Apuseni: Studenta avea lacrimile îngheţate pe faţă VIDEO

Romaniţa, fosta soţie a lui ADRIAN IOVAN, ia o decizie CUTREMURĂTOARE cu câteva ore înainte de înmormântare

AURELIA ION, studenta moartă în accidentul aviatic, mesaj CUTREMURĂTOR pe Facebook

Citeşte şi: Cine trebuia să fie în locul studentei Aura Ion, în avionul care s-a prăbuşit în Apuseni FOTO

Trupul neînsufleţit al pilotului a fost dus joi la capela „Sântul Ilie” din Capitală (strada Sfântul Ilie nr. 5, Sector 4), unde va rămâne până vineri la ora 13.00 când va avea loc înmormântarea.

ACCIDENT AVION: Mărturii INCREDIBILE ale primului om care a ajuns la epavă

Pilotul Adrian Iovan şi-a pregătit mormântul încă de acum o lună. La finalul anului 2013, după ce şi-a îngropat tatăl, Adrian Iovan le-a cerut muncitorilor din Cimitirul Bellu Catolic să-i pregătească şi lui mormântul.

Imediat dupa ce şi-a înmormântat tatăl, domnul Iovan mi-a cerut să-i aranjez şi lui mormântul, lângă cel al părinţilor. M-a rugat să-i pun o pală de elice, aşa cum se pune la aviatori şi să-i pun şi poza din tinereţe, dar şi numele, cu funcţia pe care a avut-o. Este foarte trist ce s-a întâmplat, şi-a presimţit moartea”, a declarat unul dintre muncitorii din cimitir.

Citeşte şi Medicul EROU Radu Zamfir, la două zile după accident. „Marele meu REGRET e că ceilalţi doi nu mai sunt” VIDEO