Adrian Streinu-Cercel, despre cum să purtăm corect masca de protecţie: E important şi cum o dăm jos

Adrian Streinu-Cercel a explicat cum trebuie să purtăm corect masca de protecţie, pentru a evita să ne infectăm cu coronavirus. Profesorul atrage atenţia şi spune că doar purtând corect masca de protecţie şi respectând toate celelalte măsuri impuse de autorităţi vor putea combate coronavirusul. Reamintim că România a înregistrat pe 8 iulie un record de cazuri noi de Covid-19. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 06:31
Adrian Streinu-Cercel, despre cum să purtăm corect masca de protecţie: E important şi cum o dăm jos

Adrian Streinu-Cercel recomandă să schimbăm masca de protecţie la fiecare două ore sau în momentul în care ea se umezeşte. 

„Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii.

Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Reamintim că miercuri, 8 iulie, pe teritoriul României autorităţile au anunţat 555 de noi cazuri de îmbolnăvirea cu COVID-19 după efectuare a 13.147 de teste. 18 pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Citeşte şi Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus. Are 80 de ani şi suferă de alte boli cronice