Agentul din Timiş care a vorbit despre planul de amenzi, dat afară din Poliţie. „A fost pură răzbunare din partea şefului Poliţiei”

Agentul Valer Kovacs, liderul de sindicat al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a fost dat afară din Poliție, în urmă cu trei zile, după ce a vorbit în spaţiul public, în perioada stării de urgență, despre planul de amenzi impus.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 17:06
Agentul din Timiş care a vorbit despre planul de amenzi, dat afară din Poliţie. „A fost pură răzbunare din partea şefului Poliţiei”

Acesta a fost mutat, în perioada stării de urgență, la solicitarea sa, în prima linie, la postul de Poliție din Peciu, el fiind angajat al Serviciului comunicații și informatică din cadrul IPJ Timiș

„Eram internat în spital când am auzit că sunt cercetat disciplinar. Nu aveam nici telefon la mine. Am înțeles că s-a dat alarmă pe Serviciul de comunicații și informatică pentru a fi adus la lucru. Cele mai multe dintre acuzații erau de prejudicii aduse imaginii instituției prin ieșirile mele publice. Au fost și altele.”, a declarat Kovacs la România TV.

„Mi-au căutat tot felul de cercetări disciplinare, de astea, de mizerie, ca să adune cât mai multe, ca să mi le dea pe toate o dată. Au proifitat de starea de urgență. În urmă cu două săptămâni, mi-au dat două sancțiuni în regim de urgență, probabil aveau un plan să le dea și pe astea trei, ca să fiu destituit. Două le-am contestat la București. Nu s-a luat în considerare că le-am contestat. Când am ieșit din spital, colegii m-au anunțat că sunt cercetat disciplinar în continuare.

Nu mi-a venit să cred că se poate ajunge la destituire, eu fiind acasă în medical. E o măsură absolut abuzivă. Au profitat de starea de urgență ca să mă elimine până în starea de 15 că se ridica starea de urgență. Acum trei zile, au venit la mine acasă șeful meu direct și un ofițer de la resurse umane și mi-au spus că urmează să imi prezinte niște materiale cu astea două sancțiuni disciplinare. Când mi-au spus de destituire, i-am poftit afară.

Eu am fost cercetat în lipsă, fără să-mi pot pregăti apărare, fără să am drept la nimic”, a mai povestit Kovacs.

Citeşte şi: Premierul Orban l-a sunat pe poliţistul care s-a plâns că şefii îi încurajează să dea amenzi: „Să se termine cu goana după amenzi”


loading...