Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Oamenii aşteaptă şi câte OPT ORE să treacă din Ungaria în România

Aglomeraţia continuă în vămile din vestul României. Se înregistrează timpi mari de aşteptare la intrarea în ţară din Ungaria, atât prin PTF Nădlac, cât şi la Nădlac II şi Borş. La PTF Nădlac, timpul de aşteptare este în continuare foarte ridicat. Şi pe ieşirea din ţară către Ungaria sunt coloane, dar timpul de aşteptare este mai redus.

RomaniaTV.net
17 mai 2020, 05:32

Aplicaţia Poliţiei de Frontieră „Trafic online” anunţa că la Nădlac se aşteaptă 480 de minute pentru intrarea în ţară, la Nădlac II se aşteaptă 250 de minute, iar la Vama Borş timpul de aşteptare este de 180 de minute.

Nădlac. Timp de așteptare 480 min. 7 artere intrare, 6 artere iesire. Timpi de asteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea in tara. Pe sensul de iesire din Romania:valori mari de trafic si verificari amanuntite ale autoritatilor de frontiera ungare.

Nădlac II. Timp de așteptare 250 min. Telefon: 0257.474.593 Intrare: 6 artere; Iesire: 2 artera;

Borș. Timp de așteptare 180 min. Intrare: 7 artere; Iesire: 4 artere; Timpi de asteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea in tara.

Cenad Timp de așteptare 30 min. intrare 1 artera, iesire 1 artera; autoritatile de frontiera maghiare nu permit intrarea pe teritoriul Ungariei a cet. straini, cu exceptia transportatorilor de marfuri.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Nădlac sunt deschise 7 artere pentru intrare şi 6 artere pentru ieşire.

 

Şi sâmbătă s-au înregistrat mari timpi de aşteptare în vămile de la graniţa cu Ungaria, unii dintre şoferi declanşând un protest spontan. Oamenii, unii cu copii, femeile gravide și chiar mașinile funerare au așteptat chiar și 12 ore să treacă granița. Revoltați, unii au început să scandeze, să cânte imnul și să se îmbrâncească cu jandarmii.

Revoltă în vamă la Nădlac! Jandarmii au fost îmbrânciţi de sute de oameni care au aşteptat de ore în şir să treacă graniţa VIDEO

Pe durata stării de alertă, persoanele care vin în ţară dintr-o călătorie internaţională nu mai sunt obligate să stea două săptămâni în carantină instituţionalizată şi se pot izola la domiciliu, împreună cu familia.

Aglomeraţie în Vama Nădlac după expirarea stării de urgenţă. Oamenii s-au revoltat că aşteaptă şi CINCI ORE să treacă graniţa

Aproximativ 8.000 de cetăţeni români au intrat în ţară pe la graniţa cu Ungaria în ultimele 24 de ore, iar prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile aproximativ 31.800 persoane, cetăţeni români şi străini, informează IGPF.

„În data de 16.05.2020, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 21.200 de persoane şi 11.800 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.000 de persoane cu 6.500 mijloace de transport. Numărul cetăţenilor români (mai puţin şoferii de automarfare şi lucrătorii transfrontalieri ) care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei de la frontiera comună cu Ungaria a fost de aproximativ 8.000 ( PTF Nădlac 1 – 3.810, PTF Nadlac 2 – 2.967, PTF Borş – 954 etc.)”, informează IGPF.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 31.800 persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 18.000 mijloace de transport (din care 12.500 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 16.200 persoane cu 9.600 mijloace de transport (din care aproximativ 7.000 automarfare), iar pe cel de ieşire 15.600 persoane cu 8.400 mijloace de transport (5.500 automarfare).

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 46 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

„Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 26.000 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.800 lei; nu s-a permis intrarea în ţară pentru 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 5 cetăţeni români din diferite motive legale”, precizează IGPF.

IGPF reaminteşte că, în continuare, la intrarea în ţară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.