Ai grijă de sănătatea ta. Iată care sunt cele mai PERICULOASE mezeluri

Mezelurile nu sunt sănătoase, deoarece ele nu sunt bogate în substanțe nutritive. Aceste produse doar arată bine și au un miros atrăgător. Iată care sunt cele mai periculoase mezeluri de care este bine să ne ferim.

12 ian. 2015, 17:24
Ai grijă de sănătatea ta. Iată care sunt cele mai PERICULOASE mezeluri

Mezelurile, bogate în chimicale și grăsimi, reprezintă o cauză a obezității și a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul românilor. De asemenea în compoziția acestor alimente se găsește carne de calitate proastă, cum este cea dezosată mecanic, scrie click.ro.

Citeşte şi De ce nu ar trebui să mănânci NICIODATĂ mezeluri

Preparatele din carne (de exemplu, cârnaţi, salamuri, muşchiuleţ, jambon), dar şi pasta de mici şi carnea tocată, pot conţine şorici, grăsimi, tendoane, organe (urechi, stomac) şi aditivi alimentari pentru reţinerea apei (guma caragenan (E 407), coloranţi, carmin (E 120), polifosfaţi (E 452), amidon (E1.404) şi soia (făină, texturate proteice)„, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, pentru adevarul.ro.

Citeşte şi Cele mai periculoase alimente din lume: Atât de dăunătoare încât au fost interzise

Cele mai periculoase mezeluri conțin și multă apă, iar pentru a putea fi folosită în mezeluri, este nevoie de un gelifiant, E407, care reține apa și care este responsabil cu apariția cancerului colorectal, așa cum demonstrează studii recente. Mezelurile mai conțin multe grăsimi saturate care îngrașă și cresc nivelul colesterolului.

Printre cele mai periculoase mezeluri se află parizerul care este foarte nociv, deoarece conține șorici și slănină de porc în concentrație de 80%, 10% MDM, oase măcinate în carnea dezosată mecanic. Coloranții și E-urile, care dau gust și culoare nu lipsesc, cum sunt E250 și E251, care dau nuanța rozalie mezelurilor și le face să arate delicioase și sunt cancerigene.

Citeşte şi E-uri periculoase, E-uri toxice şi îndulcitori

Crenvurștii sunt și ei foarte toxici, putând fi cauza toxiinfecțiilor alimentare, dacă nu sunt păstrați cum trebuie. Pielițe, grăsimi și o cantitate mare de MDM (tocătură din resturi de carne de tot felul, cum sunt tendoanele, adică cea mai slabă carne în proteine) se găsesc în compoziția lor, iar culoarea fragedă a crenvurștilor este dată de o gamă întreagă de E-uri.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci zilnic mezeluri

Salamurile, printre cele mai periculoase mezeluri, tind să nu aibă mai nimic din ceea ce seamănă cu alimentele cu care suntem obișnuiți. Sunt pline de aditivi care imită gusturile condimentelor, de coloranți, soia și toate E-urile care fac aceste alimente să arate bine, să miroase bine și să se păstreze pe o perioadă cât mai lungă, ceea ce le face foarte periculoase pentru sănătatea noastră.

Kaizerul și șunca țărănească se încadrează printre cele mai periculoase mezeluri, deoarece conțin o cantitate foarte mare de coloranți, urme de oase, șorici, tendoane, carnea fiind o raritate în aceste produse.

Citeşte şi Ai luat vreodată MEDICAMENTE după ce ai mâncat mezeluri? Trebuie să citeşti asta