Ai gută? Descoperă condimentele minunate care te ajută

De gută nu sunt scutite femeile, dar bărbații sunt printre cei mai mulți pacienți. Femeile sunt mai predispuse să facă gută după menopauză. Guta e o boală complexă, un tip de artrită cu microcristale.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 09:20
Ai gută? Descoperă condimentele minunate care te ajută

Cristalele de acid uric se depun la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, provocând inflamație și durere locală. E însoțită de numeroase comorbidități, printre care insuficiența renală, sindromul metabolic, diabetul zaharat, hieprtensiunea sau insuficiența cardiacă.

Consumul de carne trebuie redus la minimum dacă ai gută. Dacă poți, redu de tot aportul de carne, pentru că ea dă acid uric când e metabolizată. Consumă fructe și legume proaspete și introdu în alimentația ta condimente naturale cum sunt cele pe care ți le vom arăta imediat!

Ananasul

Conține bromelaină, un compus antiinflamator care reduce durerea articulațiilor. Poți să cauți în farmacii suplimente alimentare cu bromelaină și să le folosești în dieta ta zilnică.

Citeşte şi Bomba pentru sănătate care vindecă zeci de boli! Nu vei mai intra niciodată într-o farmacie!

Ghimbirul

S-a demonstrat în repetate rânduri că este un minunat antiinflamator. O cercetare condusă pe șoareci de laborator a scos în evidență faptul că acesta reduce inflamația asociată cu prezența acidului uric.

Turmericul

Deja, despre turmeric se știe că e anticancerigen și are puternice proprietăți anti-inflamatorii. Presărarea unei doze mici de turmeric, peste ce mănânci în fiecare zi poate fi un gest simplu, care să-ți ia durerea cu mâna.

Sucul de cireșe

Calitățile anti-inflamatoare ale sucului de cireșe sunt cunoscute de zeci de ani. Mici studii făcute în Italia și SUA au scos în evidență eficiența acestuia în crizele de gută. Deși nu pot să indice cu exactitate ce are sucul de cireșe de e atât de bun în gută (pentru că el nu scade nivelul acidului uric din sânge), specialiștii sunt convinși că proprietățile lui anti-inflamatoare sunt de netăgăduit. La pacienții cărora li s-a administrat suc de cireșe crizele de gută s-au redus de la 3-4 pe an la una singură.

Citeşte şi Cum se ţine corect dieta cu lămâie

Ardeiul iute

Bogat în vitamina C, care s-a demonstrat că reduce nivelul acidului uric din sânge.

Năsturelul

Are vitamine și minerale în cantitate moderată și asta le face bine rinichilor. În plus, ajută corpul să elimine de acidul uric în exces.

Lămâia

Studiile au arătat că aportul constant de vitamina C reduce considerabil incidența gutei. Încercați să adăugați lămâie în apa pe care o beți zilnic. Doar atât și e suficient ca să aduceți un plus de vitamina C.

Ananasul, fructul-medicament