ALEGERI FRF 2022. Răzvan Burleanu, reales preşedinte cu unanimitate de voturi

Răzvan Burleanu a fost singurul candidat pentru un nou mandat la şefia FRF, la Adunarea Generală a forului de marţi.

12 apr. 2022, 13:19
ALEGERI FRF 2022. Răzvan Burleanu, reales preşedinte cu unanimitate de voturi

Răzvan Burleanu, singurul candidat, a fost reales, marţi, în unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal pentru un nou mandat de patru ani.

Fostul mijlocaş Freddy Rincon, căpitan al Columbiei şi adversar al Generaţiei de Aur, a suferit un grav accident şi este în stare critică VIDEO

„FRF are nevoie în continuare de fiecare dintre noi. Speranţa este că putem împreună să împingem România la cel mai bun nivel al său. Misiunea noastră este să facem fotbalul mai bun” , a declarat Burleanu, după ce a fost reales.

Înainte de a fi reales, Burleanu a spus: „Mi-aş fi dorit să am un contracandidat, să dezbatem idei şi opţiuni, să avem contraargumente. Singurul lucru pe care îl extrag este că arătăm unitate şi determinare în drumul pe care îl străbatem deja de opt ani. Nu vin singur, ci alături de o echipă, echipa mea, a FRF, echipa dvs. Este un mix între entuziasmul noilor generaţii şi experienţa celor mai în vârstă. Nu am nicio îndoială că nu vom reuşi în noua noastră misiune. Am reuşit să depăşim mai multe momente de criză, să demonstrpm că putem crea noi generaţii competitive. Să nu uitpm că împreună suntem o forţă, că suntem mai buni împreună”.

„Gândiţi-vă prin ce am trecut în ultimii doi ani, prin pandemie, şi cu toate acestea am reuşit să reducem la minim riscul infecţiilor, adaptând constant regulile. Am reuşit să alocăm şi un sprijin financiar care să vă ajute direct. Prin responsabilitate am mers mai departe, fotbalul a mers mai departe. Gândiţi-vă la proiectul Superligii şi cât am luptat să păstrăm modelul european. Apoi ne-am confruntat cu organizarea CM din 2 în 2 ani, dar este bine că s-a renunţat la acest lucru. Am lansat campania: Pentru fotbal, pentru viaţă, în care venim în sprijinul ucrainenilor şi apărăm valorile fotbalului. Suntem privilegiaţi că suntem aici”, a declarat Burleanu.

Roxana Ciuhulescu, dată afară de la Ministerul Sportului după participarea la Survivor România 2022. De ce s-a enervat ministrul Eduard Novak
„Am lucrat împreună 8 ani să reconectăm fotbalul românesc la cel european şi cred că suntem pe drumul cel bun. Ştim care este planul şi direcţia, cât de important este jucătorul şi de aceea l-am pus în centru proiectului nostru. Ştim cât de importante sunt cluburile, academiile şi de aceea avem un sistem de clasificare. Doar investim consistent în centrele de juniori vom micşora distanţa dintre estul şi vestul Europei. 25,5 milioane de euro de încasări totale am semnalat în 2021, am crescut veniturile cu 100 la sută. Cu siguranţă şi mai departe vom fi mai buni împreună”, a adaugat Burleanu.  Răzvan Burleanu a fost ales prima dată în funcţia de preşedinte al FRF în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF.
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene a câştigat alegerile din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Răzvan Burleanu a câştigat, la 18 aprilie 2018, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat, Ionuţ Lupescu.

Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi. Marţi, Burleanu a fost ales de toţi cei 272 de membri prezenţi la Adunarea Generală de la Arena Naţională.