Senatul îşi alege o nouă conducere. Tăriceanu, Oprea şi Obreja, candidaţi la şefia Senatului

Un nou preşedintele al Senatului va fi ales astăzi după ce Crin Antonescu a decis să demisioneze. Senatorii Călin Popescu-Tăriceanu (PSD + UDMR + PC), Dumitru Oprea (PDL), Marius Obreja (PNL) sunt candidații la șefia Senatului.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 14:50
Senatul îşi alege o nouă conducere. Tăriceanu, Oprea şi Obreja, candidaţi la şefia Senatului

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului. Potrivit România TV, Tăriceanu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a câştiga, din primul tur, alegerile pentru şefia Senatului. 

Senatul îşi alege o nouă conducere. În sala de şedinţă sunt prezenti 148 de senatori. Votul se face prin buletine de vot. Pentru a câştiga din primul tur sunt necesare jumatate plus 1 din totalul senatorilor prezenţi, adică 75 de voturi. 

Călin Popescu Tăriceanu este candidatul cu cele mai mari şanse să devină preşedinte al Senatului. El speră că va obţine, pe lângă votul celor din coaliţia de guvernare, şi susţinerea unora dintre foştii săi colegi din PNL. De altfel, mai mulţi lideri importanţi ai PNL au salutat această nominalizare, chiar dacă Antonescu a criticat-o în termeni duri.

Citeşte şi: Crin Antonescu: Atitudinea lui Tăriceanu este cea mai ruşinoasă a unui fost preşedinte PNL

Senatorul liberal Marius Obreja, candidat din partea PNL la șefia Senatului, a afirmat luni că nu consideră lipsa sa de notorietate un handicap pentru această funcție, punctând că determinarea sa este o calitate importantă.

Funcţia de preşedinte al Senatului a rămas vacantă după demisia lui Crin Antonescu. Vicepreședintele social-democrat al Camerei Superioare a Parlamentului, Cristian Dumitrescu, a fost desemnat de către Biroul Permanent să preia atribuțiile respectivei funcțiipână la alegerea unui nou președinte al instituției.